Vodič za brucoše

Rektor postao HIT u regiji! Pozdravio studente, ali nitko ne zna što je htio reći: 'Danas je postalo jučer, a sutra već danas'

MojFaks | Vodič za brucoše, 07.10.2021., Autor: Vanessa K.



Ako je danas sutra, a danas je i jučer, je li onda i sutra danas?
Foto: screenshot via youtube@televizija SUM

Je li u pitanju egzistencijalizam?

Razne stvari mogu postati viralne i "zapaliti" društvene mreže. Većinom su to neke zabavne objave privatnih osoba, no, teško ponekad i govor rektora izazove jednaku pažnju i mnogo komentara. Tako je rektor Sveučilišta u Mostra uspio postati viralan jer se nakon njegovog govora svi pitaju što je pjesnik zapravo htio reći.


Filozofija ima nekoliko velikih grana koje izučavaju mnogi mislioci. Pitanja poput onih "zašto smo ovdje?", "koja je svrha našeg postojanja?, "kako vrijeme prolazi?", "je li danas sutra?", samo su neka od pitanja koja si zasugurno svi postavljamo, posebice za vrijeme srednje škole i studiranja kada tražimo neku "višu" svrhu svog postojanja.


>>>[FOTO] 'Akcija: kupiš dva, platiš oba!' Oglas za najam stana za dvije studentice 'zapalio' Facebook <<<


Rektor Sveučilišta u Mostaru, Zoran Tomić uoči nove akademske godine poželio je mnogo uspjeha studentima. Njegov pozdravni govor postao je viralan na društvenim mrežama, a neki da uspoređuju s mislima Grunfa iz popularnog stripa Alan Ford.


Danas je sutra


Rektor se studentima obratio u ime svih djelatnika i kolega, kako bi im se zahvalio što su odabrali upravo Sveučilište u Mostaru. Svoj govor započeo je s nekoliko mudrih izreka: "Uspjeh u životu je jednostavno kao biti i dobar učenik", kazao je. "Sanjajte i budite svjesni da je od tisuću snova samo jedan dobar, a od tisuću dobrih snova, samo se jedan ostvari", kaže rektor koji naglašava da moramo sanjati i po noći i po danu.


>>>[VIDEO] Studentica postala HIT: Nudi rakiju i kravu kao mito da napokon položi ispit iz anatomije<<<


Nakon toga, spomenuo je i protok vremena, na dosta osebujan, a potom i viralan način. "Svjesni u isto vrijeme da je jučer postalo davna prošlost, da je danas već postalo jučer, da je sutra već postalo danas te da je tako bilo jučer i danas, a bit će i sutra", poručio je Tomić zbunjenim studentima.


Cijeli govor možete pogledati ovdje. Možda i vas nadahne.

izvor: faktor.ba


Sveučilište u MostaruZoran TomićDanas je sutramudre izrekeviralno


Prati nas na Instagramu!