S.D. u Laganini

Influencerica podjelila kako sama radi gumice za kosu: Više ih nikada nećete kupovati

Hoćete li probati?

30. lipnja 2023 15:46
Recikliranje je ključno za održivost

Recikliranje je ključno za održivost Foto: LIVEKINDLY/Instagram

Toliko često gubite gumice za kosu da vam ih se više ne isplati kupovati? Bez brige, jedna korisnica Instagram platforme ima trik koji će riješiti ovaj problem.

Naime, profil livekindely baziran je na savjetima koji pomažu pratiteljima da žive održivo.

Teme kojih se dotiču najčešće su recikliranje, kupovina rabljenih stvari, zaštita okoliša i tako dalje. No, ovaj put svoje pratitelje iznenadili su objavom u kojoj pokazuju kako rade svoje gumice za kosu.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli LIVEKINDLY | Home of Sustainability (@livekindly)

 

Jedino što trebate su škare i stare tajice ili dugačke čarape koje više ne planirate koristiti, a dovoljno su elastične da mi držale vašu kosu, prenosi 24 sata.

Izrežite tajice tako da od njih dobijete više gumica i na taj način ćete reciklirati robu koju bi bacili i smanjiti količinu otpada koju stvarate.

Osim što ćete smanjiti tekstilni otpad, sačuvat ćete i nešto novaca s obzirom na to da se gumice za kosu  vrlo lako izgubi, a nisu ni dugog vijeka jer se često trgaju.

Jedna korisnica se složila da je ovo odličan način za smanjenje otpada te je izjavila da ona gumice za kosu, koje pronađe na cesti, opere pa koristi i sama.

Druga je podijelila da svoje gumice radi već godinama i kako ne može zamisliti da troši novce na takve proizvode.

Ako ih dodatno želite ukrasiti možete iskoristiti tkaninu s uzorcima koju ćete sašiti oko gumice tu ju tako učiniti elegantnijom ili zanimljivijom.
 

Još vijesti