M. P. u Vijesti

Meta uvela pretplatu za Facebook i Instagram bez oglasa – razmišljate li o plaćanju?

„Ne planiram to plaćati, radije ću potrošiti na nešto pametnije.“

8. studenog 2023 14:10
Facebook i Instagram

Facebook i Instagram Foto: Canva

Meta je već ranije najavila da će korisnicima u Europi ponuditi plan pretplate za Facebook i Instagram, a riječ je o usluzi bez oglasa.

Iako ste možda mislili da to nije sigurno i da promjena neće doći do Hrvatske – ipak je došla! Naime, Meta je počela slati obavijesti hrvatskim korisnicima njihovih društvenih mreža o uvođenju mjesečnog pretplatničkog plana.

Na ekranima računala i mobilnih uređaja se pojavila poruka u kojoj Meta obavještava korisnika o uvođenju pretplate. Cijena mjesečne pretplate iznosi 9,99 eura za korisnike računala, odnosno 12,99 eura za mobilne korisnike, a za tu cijenu im se više neće prikazivati oglasi.

Pretplata nije obavezna, u slučaju da ne želite plaćati navedeni iznos, ove mreže možete koristiti kao i prije te neće doći do promjena u prikazu oglasa i sadržaja. Nije poznato jesu li obavijest odmah dobili svi korisnici ili samo neki od njih, piše zimo.dnevnik.hr.

Razlog ove promjene je stupanje na snagu novih propisa Europske unije. Iako je pohvalno da su korisnicima ponudili izbor, mnogi će vjerojatno pretplatu odbiti, a to je učinio i jedan student:

„Oglasi su svugdje, već sam se naviknuo i ne smetaju mi. Ne planiram to plaćati, radije ću potrošiti na nešto pametnije.“

Kakvo je vaše stajalište glede ove promjene? Recite nam u anketi!

Anketa

Što mislite o pretplati koju je Meta uvela?

Ukupno glasova:

Još vijesti