M. P. u Laganini

Najavljene značajne promjene na društvenim mrežama: Ovo su nova pravila za sve korisnike

Borba protiv dezinformacija.

24. kolovoza 2023 13:33
Društvene mreže

Društvene mreže Foto: Canva

Uskoro stižu velike promjene koje se tiču svih korisnika Facebooka, Instagrama, TikToka, Bookinga i mnogih drugih online platformi koje su identificirane od strane Europske komisije.

Naime, svaka od ovih kompanija ima 45 milijuna aktivnih korisnika mjesečno, a od 25. kolovoza svi će oni biti pod pojačanim nadzorom Europske komisije. Za sve će vrijediti nova pravila, a sve to u cilju da osiguraju efikasnu borbu protiv dezinformacija, sadržaja mržnje ili krivotvorina.

Poznato je i da će „sve oči biti uprte“ u vlasnika X-a koji ima naviku mijenjati pravila mreže, a najgore od svega što se ta pravila tiču omogućavanja govora mržnje i dezinformacija. Iz Mete su objasnili da će korisnici Facebooka i Instagrama u Europi sada imati priliku pratiti različite vrsta sadržaja, a ne samo onog koji se nudi algoritmom.

Najavljene su promjene i na TikToku, korisnici će imati mogućnost isključiti prikaz sadržaja koji izaziva ovisnost, a prikazuje im se na osnovu interesa ili algoritama. U slučaju da to žele, korisnici će moći pratiti samo objave ljudi koje prate kronološkim redom, ali ne i ostale koje mreže sada same biraju njih, prenosi chill.hr.

 

Još vijesti