P.S. u Vodič za brucoše

Nisi pronašla cimericu, a uskoro seliš u studentski dom? Izdvojili smo 7 tipova cimerica – evo kakve možeš očekivati

Nasumično dodjeljivanje cimera često zna biti prava lutrija

31. kolovoza 2023 11:04
Neuredna cimerica

Neuredna cimerica Foto: Canva

Dijeljenje zajedničke prostorije od svega nekoliko kvadrata, s osobom koja ti ne, često zna biti zamorno i iritantno. Upravo zbog toga mnogi studenti prije početka akademske godine sami nalaze cimere preko oglasa kako bi odmah našli sebi najkompatibilniju osobu kako bi izbjegli sve negativne i loše situacije.

No, ako nemaš cimera ili cimericu, uprava studentskog doma u kojem ćeš živjeti će ti je dodijeliti. Dodjeljivanje je većinom potpuno nasumično, što često zna biti lutrija jer postoje svakakvi studenti. Od onih koji ne vode brigu o vlastitoj higijeni, do onih koji neprestano čiste zbog akademskog stresa.

Zato ako nemaš cimericu i čekaš početak akademske godine da vidiš s kim ćeš živjeti, mi smo izdvojili sedam tipova cimerica prema prijašnjim iskustvima studenata, da možeš otprilike znati što očekivati!

1. Neuredna

Nije rijetkost da su osobe neuredne, a pogotovo one s kojima morate dijeliti zajedničkih 10 kvadrata. Mnogi studenti često se žale na urednost, odnosno neurednost vlastitih cimera koji se često ponašaju kao da žive potpuno sami.

Od prljavog suđa, odjeće, sobe, kreveta, a neki, prema iskustvima studenata, se ne peru danima. Ne vode brigu o vlastitoj higijeni pa si samo možemo zamisliti te divne mirise u sobi nakon svega nabrojenog. No, ako se nalaziš u studentskom domu i imaš ovakvu cimericu, uvijek postoji opcija da se žališ upravi i tražiš premještaj kod druge osobe.

2. „Partijanerica“

U studentskim danima normalno je da osobe vole izlaziti, družiti se, ali i dovoditi ljude. Oni koji žive u domu sigurno znaju barem jednu takvu osobu koja živi za zabavu i izlaske, kao i za druženja u sobi do kasnonoćnih sati.

To ipak ne odgovara svima, pogotovo drugoj cimerici koja možda nije taj tip. Često zna biti zamorno drugoj osobi ako ne može ići spavati ili ne može učiti zbog ekipe u sobi, a cimerice takvog tipa često znaju dovoditi ljude bez najave ili ih jednostavno ne znaju otjerati doma.

3. Ona koja stalno čisti

Ako imaš imalo sreće i dobiješ cimericu koja stalno čisti – na prvom si dobitku! Naravno, to ne podrazumijeva da čisti i tvoju stranu sobe, ali ako je prava „čistunka“, vjerujemo da će se i to nekada dogoditi. No, zato budi i ti razumna te redovito čisti svoj dio i vjerujemo kako će vaša soba biti najčišća u cijelom paviljonu, ali i domu.

4. Štreberica

Kako smo imali cimericu – partijanericu, tako imamo i onu koja neumorno i cjelodnevno uči. To je s jedne strane dobro, jer će ta cimerica uvijek biti u miru i tišini, osim ako ne uči na glas.

No, opet se nije dobro previše opterećivati ispitima, i učiti do te mjere da ne izađeš iz sobe po par dana, zato se pokušaj sprijateljiti do te razine da ju možeš nekad odvući na kavu, čisto da odmori mozak.

5. Vjerski fanatik

Ukoliko si i ti veliki vjernik, onda ti to neće biti nikakav problem. Osim toga, općenito nije problem ako je netko veliki fanatik kada se radi o vjeri. No, prema iskustvima studenata koji su nam se znali obratiti, neki cimeri previše ističu i nameću svoja vjerovanja drugoj osobi koja nije fanatik.

Jedna studentica, čija cimerica je bila vjerski fanatik, je mjesecima proživljavala noćne more na dnevnoj razini zbog nametanja vjerovanja njezine cimerice. Kada je napokon iselila iz doma, priznala nam je, osjetila je veliko olakšanje jer se svaki njihov razgovor svodio isključivo na vjeru i prekomjerno nametanje interesa cimerice.

6. Zaposlena

Ako uloviš onu zaposlenu, na pravom si dobitku. Takve cimerice najčešće nikada nisu u sobi, prvenstveno zbog kombinacije akademskih i poslovnih obaveza. Najčešće dođu samo navečer na spavanje, a odu ranom zorom, što je za tebe idealno jer onda imaš osjećaj kao da živiš sama s usputnim stanarom koji se pojavi navečer.

7. Najbolja cimerica ikada

Ukoliko imaš baš najviše sreće na svijetu, onda ćeš dobiti i najbolju cimericu ikada! Bez obzira na sve navedeno, i dalje postoje dobre osobe s kojima se sve možeš dogovoriti, iako se čini da ih je ponekad teško naći. Nekim cimericama je suđeno da dijele suživot, a ako se to dogodi i tebi, onda definitivno imaš puno sreće.
 

Još vijesti