Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Otvoren prvi hrvatski online shop za e-učenje: U tri koraka do prepoznatljivog certifikata

MojFaks | Karijera, 04.10.2017.Otvoren prvi hrvatski online shop za e-učenje: U tri koraka do prepoznatljivog certifikata

Ako ste se pitali zašto ne postoji web shop za učenje u Hrvatskoj, vrijeme je da se prestanete pitati jer se 'otvorila' upravo takva 'trgovina'. Riječ je o online trgovini sadržaja za e-učenje, a kupnja je vrlo jednostavna i idealna za studente.

Kompanija HalPet pliva digitalnim vodama još od 2013., a tada su razvili i svoj prvi sustav za e-učenje u Hrvatskoj i to prema poslovnim potrebama. Danas, tvrtka je razvila LPC sustav, odnosno prvu online trgovinu sadržaja za e-učenje. O ovoj suvremenoj trgovini razgovarali smo s Reom Fuček, voditeljicom za marketing i Petrom Telešman, menadžericom e-sadržaja u LPC sustavu.Petra i Rea ispričale su nam što sve studenti mogu pronaći u prvoj online trgovini sadržaja za e-učenje... foto: Kristina Pavlinić

27-godišnja Rea je i sama donedavno bila studentica na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, a 2015. postala je magistrica ekonomije te je nakon fakulteta završila i program za specijalista za internetski marketing. Njena kolegica Petra ima 31 godinu, a poslije stečene titule magistre edukacije hrvatskog jezika i književnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, radila je kao store manager u dvjema zagrebačkim knjižarama. U HalPet-u radi četiri godine kao lektor administrator i content manager sadržaja za e-učenje. Upravo su nam Rea i Petra ispričale koje su prednosti njihove web trgovine te što ondje studenti za sebe mogu pronaći.

Kupnja je jednostavna, a u online trgovini nalaze se programi iz područja poslovnih vještina, stranih jezika i osobnog razvoja


Djevojke kažu da je kupnja preko web shopa jednostavna te se kroz nekoliko jednostavnih koraka odmah dobiva pristup sadržajima za e-učenje. Ponuda sadržaja raste iz mjeseca u mjesec, a ono što se trenutno može pronaći su programi iz područja poslovnih vještina, stranih jezika i osobnog razvoja. Osim spomenutog, ondje se nude i 3 – demo programa.

...'Učenje učenja': video projekt koji će vas naučiti kako najefikasnije učiti...


"Trenutno nudimo 3 demo-programa za sve koji iz prve ruke žele isprobati učiti
online s nama. Svi su naši programi prilagođeni studentima i svima koji žele raditi na svom profesionalnom i osobnom razvoju jer pružaju unapređenje postojećih znanja, ali i stjecanje potpuno novih. Svi zainteresirani za teme naših edukacija mogu pratiti naše objave koje u formi bloga iz mjeseca u mjesec donose neku relevantnu temu iz pera naših edukacijskih stručnjaka", kažu Rea i Petra.


Neki od programa za učenje... izvor: lpc.halpet.eu

Prednost ove online trgovine je ta što se kupnja može obaviti "u hodu", bilo gdje, bilo kada, s bilo kojeg uređaja. Time su se potpuno prilagodili današnjim standardima i zahtjevima kupaca svih uzrasta.

"Kupci, a među njima i studenti, ponajviše su zainteresirani za programe poslovnih vještina, što nam je posebno drago, a time pokazuju iskreni interes, prepoznaju vrijednost i kvalitetu sadržaja i, u konačnici, potvrđuju nam da smo napravili nešto doista dobro", rekle su nam.

Kako kažu, svakom kupnjom se i one osjećaju dobro jer im svaki novi korisnik ujedno donosi i novo iskreno veselje.

Trenutno u sustavu imaju 27 proizvoda, a studentima preporučuju programe iz područja poslovnih vještina


Svi online programi u sustavu LPC prožeti su HalPetovom LPC® metodom koja se sastoji od triju važnih koraka u učenju, Learn, Practice i Communicate. Svaka cjelina programa, odnosno lekcija, sadrži ta tri koraka.

"Unutar lekcija su i razni videozapisi, audiozapisi, interaktivne prezentacije, a neke je dijelove sadržaja moguće i preuzeti u PDF-u. Provjere znanja i testovi interaktivni su te sadrže različite tipove pitanja, slika, tekstova i audiozapisa te ostvaruju cilj uvježbavanja i testiranja naučenog. Zasad imamo doista odlične povratne informacije naših korisnika koji su sustav LPC prepoznali kao nešto sasvim novo i jedinstveno na našem tržištu. Studentima bismo rado preporučili brušenje poslovnih vještina kao što su upravljanje vremenom, uspješno pregovaranje i poslovni bonton, koje im mogu olakšati prilagodbu i lakše snalaženje na budućim radnim mjestima, a osim toga, preporučujemo i poslovni engleski jezik koji ih može pripremiti za sporazumijevanje u brojnim situacijama na radnom mjestu", otkrivaju Rea i Petra.


Petra i Rea kažu da im svaki novi korisnik donosi posebno veselje... foto: Kristina Pavlinić

Sadržaj za e-učenje kreiraju HalPetovi edukatori, treneri i konzultanti koji posjeduju veliko iskustvo u pružanju edukacija, redovito prate tržišne trendove i razumiju potrebe naših korisnika. Djevojke kažu da su svi sadržaji prilagođeni količinom i zahtjevnošću gradiva, oblikovani su u manje cjeline kako bi korisnik mogao biti maksimalno koncentriran za njihovo uspješno svladavanje. Smatraju da je velika vrijednost LPC-a upravo to što iza njega stoje "stvarni ljudi" koje će studenti uskoro moći i upoznati u samom sustavu te na njihovim društvenim mrežama.

Prednosti LPC-a u odnosu na portale koji se besplatno bave učenjem poput Coursere


LPC je sustav za e-učenje i kao takav je sličan Courseri, Lyndi i sličnim sustavima, no Rea i Petra napominju da postoje i određene, bitne razlike. Jedna od njih je ta što LPC pruža svim korisnicima jednako vrijedan sadržaj bez "skrivenih" troškova, ali razlike su brojne.


Jedan od besplatnih programa... izvor: lpc.halpet.eu

"Prvo i ono najvažnije je to da je LPC, kako je već napomenuto, prva online trgovina sadržaja za e-učenje u Hrvatskoj; korisnik kupuje željeni online program i odmah po uplati kreće s učenjem. LPC nema, primjerice, osnovni i premium sadržaj – LPC svim korisnicima pruža jednako vrijedan sadržaj, stoga u njemu nema 'skrivenih' troškova, sadržaja koji se dodatno plaćaju ili koji od korisnika zahtijevaju neku obvezu. Online učenje u LPC-u znači aktivno sudjelovanje u učenju kroz kraće programske cjeline koje traju od 20 do 30 minuta, a rezultati su vidljivi odmah i trajno primjenjivi. LPC je baziran na najnaprednijem obliku LMS-a koji sadrži različite oblike za poticanje aktivnog i motiviranog učenja. Dodatno, korisnik nikada nije sam jer LPC ima ugrađen sustav podrške korisnicima koja je više nego spremna pomoći iskustvu učenja i osigurati pravovremeni odgovor na upit", kazale su nam.

...Nema ih u školi, ali ima na DVD-u: Studenti maturantima pomažu naučiti pokuse za državnu maturu...


Premda su tu razlike, postoje i sličnosti ovog programa s portalima besplatnog učenja poput Coursere. Sličnost između LPC-a i Coursere je ta što iza sadržaja stoje edukacijske kuće, odnosno licencirani edukatori, stručnjaci u svojim područjima, koji svojim kvalifikacijama verificiraju sadržaj i daju mu na težini. Djevojke su posebno ponosne na to što je LPC je HalPetov domaći, hrvatski proizvod.

Nakon online programa dobije se certifikat, ali samo ako je prijeđen minimalan prag uspješnosti


Ovdje nije riječ o programu koji platite i bez obzira na rezultat završite te dobijete certifikat nego korisnici moraju zadovoljiti minimalan prag uspješnosti. Ukratko, to je 80 posto u provjerama znanja, odnosno testovima.

...Prestižna sveučilišta jedan su klik daleko: diplome 'na daljinu'...


"Postavili smo visoke kriterije jer želimo da naši korisnici doista utvrde naučeno gradivo koje će moći dalje primjenjivati u poslovnom i privatnom životu. Kao i u nekim drugim područjima, povratna je informacija na naučeno prevažna za osjećaj konkretnog postignuća i napretka i tome služe provjere znanja i testovi u LPC-u. Nakon uspješno završenog programa, korisnik dobiva certifikat kojim potvrđuje da je uspješno završio određeni program u sustavu LPC, što cijeli proces dodjele certifikata čini vrlo transparentnim. Certifikat je najvažniji samom korisniku, a poslodavci, pogotovo oni koji su se u posljednjih 20 godina već upoznali s HalPetom, tako prepoznaju u kandidatu želju za znanjem, unapređenjem vještina i postizanjem bolje konkurentnosti", kažu nam.


Izvor: Pixabay

LPC-u je za dlaku izmaknula nagrada Somo Borac u kategoriji Somo Web što je dokaz da je ovaj projekt veoma uspješan te prepoznat od struke. To što nagrada nije stigla u njihove ruke nije ih obeshrabrilo nego učinilo da budu jači i bolji, a za LPC rado govore da je i dalje "beba" na hrvatskom digitalnom tržištu koje polako, ali sigurno radi svoje prve korake.

Studenti koji su zainteresirani za učenje kupovinom u ovoj prvoj online trgovini sadržaja za e-učenje trebaju znati da do 30. studenog imaju popust od 20 posto za željeni program, a potrebno je samo upisati riječ "STUDENT" pri kupnji odabranog proizvoda.

Više informacija o LPC sustavu te programima koje nudi možete pronaći ovdje.

Ivana Petrić
foto: Kristina Pavlinić


HalPetLPCprogramonline shoponline trgovinae-učenjeKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se