Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

[FOTO] Nekome boca viskija, nekome maramice za suze! Studenti nam pokazali kako im izgledaju radni stolovi tijekom rokova

MojFaks | Nakon predavanja, 06.09.2017.[FOTO] Nekome boca viskija, nekome maramice za suze! Studenti nam pokazali kako im izgledaju radni stolovi tijekom rokova

Rujan je osim hladnijeg vremena studentima donio i omražene obaveze u obliku ispitnih rokova. Za vrijeme rokova 'grijanje stolice' postaje svakodnevna aktivnost, a dok je nekima najlakše učiti u knjižnici, drugi će to činiti na dobro poznatom mjestu – u svojoj sobi.

Ispitni horori, pardon, rokovi, počeli su i već stresiraju kolege; sezona stresa, histeriziranja i učenja dođe svake jeseni pa tako ni ova nije iznimka. Razmišljajući o tome kako su studenti cijeli rujan u "drž – ne daj" stanju uma, palo mi je napamet na što je ličio moj radni stol kada sam učila.

No, nije tu u pitanju bio samo stol nego i krevet prekriven skriptama i papirima. Sjećam se da sam u jednom trenutku učenja ispred sebe na stolu imala i šalicu kave i kriglu piva. Kava je bila tu da me "digne" i pruži mi barem malo elana za učenje, a gutljaji piva su došli kao nagrada nakon svake baš naučene lekcije. Okej, očito je pivo ishlapilo dok sam sve to naučila, ali to nije poanta.

...Kako izgleda tvoja studentska gajba? Zavirili smo u sobe zagrebačkih studenata...


...Moja kućica, moja katastrofica: Pet tipova stanova u kojima ćete živjeti tijekom fakulteta...


Budući da svatko ima svoje metode učenja, tako i svaki student ima drugačije mjesto za učenje. No, da ne morate nagađati, dobri studenti su mi otkrili kako izgledaju njihova mjesta za učenje pa se tu našlo svašta – od učenja u kuhinji pa do tipičnog učenja u krevetu i dekici:

* Studentica s FER-a jako voli rozu boju pa je njen radni stol pinky oaza.


foto: privatna arhiva

* Marko s Prava je trenutno u završavanju radova u sobi pa još uvijek nije stigao osloboditi svoj radni stol za učenje.* Mirela s novinarstva kaže da još uvijek u novom stanu nema radni stol pa uči u kuhinji. Tvrdi da joj je to za sada super jer joj je blizu hladnjak. Kaže da uči s laptopa i ne trebaju joj skripte. Koja srećkovićka!* Marin s KIF-a ima tipično mjesto jer je kako kaže, vrlo praktičan momak.* Učiti elemente hindske gramatike ovoj studentici FFZG-a najbolje leži dok leži (get it, ha?)...Iako većina preferira stol za učenje, zašto se ne prebaciti u krevet ili na kauč, u fotelju i sličniji udobniji komad namještaja?* Student B.J. s PMF-a svoje "radno mjesto" drži dobro organiziranim – tu je i boca Jacka za "ne daj bože".* Ivana buduća novinarka poručuje da joj je najbolji dio učenja podvlačenje bitnog jer su flomići skroz trippy.* Mirna kaže da njeno mjesto za učenje izgleda kao sve samo ne kao mjesto za učenje.* Nikola s FER-a na svom mjestu ima i maramice pa kada zagusti obriše suze, stisne zube i upali kalkulator.* Učenje uz rolanje duhana i kavu svakodnevica je za Lovru, studenta talijanistike i južne slavistike na FFZG-u.Ivana Petrić
foto: privatna arhiva/Pixlr


mjesto za učenjeučenjestolispitni rokoviKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se