Vodič za brucoše #samostalno #prvikoraci #prviposao #napuninovčanik #svezafaks

Objavljen natječaj za 'braniteljske' stipendije: Provjerite koliki je IZNOS potpore ove godine i koji su UVJETI da ju ostvarite

MojFaks | Vijesti, 05.11.2020.Objavljen natječaj za 'braniteljske' stipendije: Provjerite koliki je IZNOS potpore ove godine i koji su UVJETI da ju ostvarite

Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji i ove godine stipendira studente.

Zaklada branitelja raspisala je Natječaj za ostvarivanje potpore za obrazovanje za akademsku godinu 2020/2021. Natječaj za stipendije u visini od 500 kuna za studente preddiplomskog i diplomsko studija te za pokrivanje dijela školarine studentima poslijediplomskih studija u iznosu od 6000 kuna otvoren je do 23. studenog 2020. godine.

Prema Pravilniku o načinu ostvarivanja prava na potporu u obrazovanju, studenti se mogu prijaviti u četiri kategorije:

A2 kategorija je namijenjena djeci smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, B2 je kategorija za izvrsnost tijekom studija, a C2 namijenjena je studentima slabijeg socioekonomskog statusa. Kategorija E je pak zamišljena za pokrivanje dijela troškova školarine poslijediplomskih studija.


...Vlada dala suglasnost za isplatu 'braniteljskih' stipendija...


Uvjete koje student mora ispunjavati i sve dodatne informacije možete pronaći u tekstu Natječaja ovdje.

Zaklada će po službenoj dužnosti pribaviti dokaz o statusu iz članka 1. Pravilnika, dokaz o duljini sudjelovanja u obrani suvereniteta Republike Hrvatske te potvrdu nadležne Porezne uprave o visini dohotka za sve članove kućanstva.

...Upozorenje svima koji primaju OPĆINSKE stipendije! Studentica revoltirana: 'Moja općina nije isplatila stipendiju studentima, a razlog je bizaran'...


Prijave se šalju isključivo preporučenom poštom do 23. studenoga na adresu: Zaklada hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i njihovih obitelji, Park Stara Trešnjevka 4, 10 000 Zagreb, s naznakom Natječaj za potporu za obrazovanje - studenti.

Stipendist je po završetku akademske godine obvezan Zakladi dostaviti dokaz o završenom školovanju jer će u suprotnom biti primoran vratiti primljeni iznos stipendije koja na mjesečnoj razini iznosi 500 kuna za studente preddiplomskog i diplomskog studija. Naknade dijela troškova školarine poslijediplomskih studija bit će odobrene u iznosu od 6000 kuna.

A.Z.
foto: Shutterstock By FJZEA


studentistipendijabraniteljska stipendijauvjetiKako bi poboljšali funkcionalnost stranice, MojFaks koristi kolačiće (cookies). Više o kolačićima pročitajte u uvjetima korištenja.

Slažem se