Studenti su u pizzi iz menze pronašli žohare

Stanari SD „Stjepan Radić“ su se sve do prije tjedan dana žalili na velike gužve u menzama. Nakon što je prošlog vikenda studente iznenadila neprimjerena obavijest uprave doma koja upozorava studente da brže odluče što će konzumirati, iz Studentskog centra su se ispričali, a od ovoga tjedna su otvorili sve menze i slastičarnicu.

Međutim, stanari su ostali zgroženi nakon što su u četvrtak na domskoj Facebook grupi osvanule dvije fotografije od kojih se okreće želudac. Naime, student i studentica su istoga dana pronašli žohare u pizzi iz brze menze u SD „Stjepan Radić“.

Studentica koja je pronašla žohara u pizzi nam je ustupila sliku koju je prethodno objavila na grupi i u objavi napisala: „Ni brza više nije sigurna.“

Žohara je pronašao još jedan student povodom čega je Dnevnik.hr zatražio očitovanje Studentskog centra, a rekli su im da je ravnatelj Mirko Bošnjak naložio hitni inspekcijski nadzor te zatražio očitovanje osoblja.

Pregledali sve namirnice i strojeve

„Osoblju restorana nije prijavljen ovaj događaj te su o predmetnome saznali iz objava na društvenim mrežama, usprkos molbama i vidljivo postavljenim obavijestima o načinu podnošenja prigovora odgovornoj osobi u kuhinji na liniji samoposluživanja u svezi kvalitete hrane. Detaljnim pregledom praćenja tijeka pripreme hrane pregledane su sve namirnice koje se koriste u pripremi pizze u skladištu i termičkom bloku te nisu uočene nesukladnosti u pogledu senzorskih svojstava. Pregledani su svi strojevi za pripremu tijesta, peć za pizzu, hladnjaci za čuvanje namirnica, hladnjaci i tople kupke na liniji za podjelu hrane i nisu uočene nesukladnosti u temperaturnom režimu čuvanja namirnica“, kažu iz SC-a.

Napominju da je restoran podvrgnut dezinsekciji.

„U sklopu redovne dezinsekcije prema Planu provedbe mjera DDD-a, (a zbog primijećene pojave štetnika) kompletni prostor pizzerije s pripadajućim prostorijama podvrgnut je dezinsekciji u prošlom tjednu (srijeda) i ponovljenoj akciji dezinsekcije (ponedjeljak) kako bi se uspješno suzbile sve razvojne generacije štetnika. Postoji opravdana sumnja kako je pronalazak štetnika u hrani izravno povezan s provedbom DDD mjera i njihovim suzbijanjem“, ističu.

Tvrde su da su prostori podvrgnuti čišćenju i dodatnoj dezinfekciji te se ispričavaju studentima.

Studenti trebaju sačuvati račune

„Provedene su dodatne mjere čišćenja i dezinfekcije prostorija pizzerije i linije samoposluživanja, svi zaposlenici pozvani su na dodatni oprez te će se ponoviti mjere dezinsekcije kuhinje i linije samoposluživanja danas, 1. prosinca 2023. godine metodom geliranja i prskanja. Ovom prilikom želimo se ispričati studentima na propustu koji se dogodio te pozvati ih na suradnju kako bismo što brže i efikasnije riješili sve izazove s kojima se susrećemo. Molimo studente ako nisu zadovoljni kvalitetom usluge studentskog obroka ili uslugom studentskog restorana SC-a Zagreb da se odmah jave odgovornoj osobi restorana te pošalju e-mail na adresu: prehrana@sczg.hr“, dodali su.

Naglašavaju da studenti trebaju sačuvati račune i podnijeti prigovore o hrani na licu mjesta.

„Važno je da sačuvaju račun konzumacije kako bismo znali točnu lokaciju i vrijeme konzumacije, specifikaciju artikla na računu te imali potvrdu o posjedovanju studentske iskaznice. Prigovor studenta odmah na licu mjesta olakšava nam cijeli proces, vjerodostojan je i isti nitko ne može dovesti u pitanje“, napominju iz SC-a.

Studentu rekli da makne sliku s društvenih mreža

Student koji je pronašao žohara u pizzi je za Dnevnik.hr rekao da je pizzu naručio njegov cimer koji je s njim bio u menzi nakon čega ju je on fotografirao i sliku objavio u grupi na Facebooku. Nedugo nakon toga je zaprimio poziv s nepoznatog broja, a osoba koja ga je nazvala mu je rekla da ukloni objavu. Osim toga, osoba koja se nije predstavila mu se ispričala, ponudila povrat novca i besplatnu večeru, a napomenula je i da se takve stvari prijavljuju na licu mjesta, a ne objavljuju po društvenim mrežama.

Iz Studentskog centra su rekli da je studenta kontaktiralo osoblje restorana te su se ispričali zbog propusta i refundirali mu novac.

Ovo nije prvi puta da su zagrebački studenti pronalazili nejestive stvari u hrani iz menze. Prošle godine se prašina podigla kada je jedan nesretni student objavio sliku bečkog odreska s crvima za koje su iz Studentskog centra rekli da su zrna riže. Osim toga, studenti su u grupi objavljivali slike hrane u kojoj su pronašli puževe, gusjenice, dlake, kukce i komadiće plastike.

Također, studenti račune do sada nisu ni mogli sačuvati jer se računi u menzi predaju na izlazu pri plaćanju obroka, dok se u brzoj menzi računi predaju pri preuzimanju narudžbe.

žohar u pizzi brza menza menza u SD „Stjepan Radić“ kukci u hrani

Još vijesti