V.F. u Vijesti

Surova stvarnost: Zbog rata je izgubila dom i posao pa sada iz prve ruke informira javnost o stanju u Gazi

Mlada Bisan na Instagramu informira mlade o ratu u Gazi.

23. listopada 2023 11:19
Bisan se cijeli život preokrenuo zbog rata

Bisan se cijeli život preokrenuo zbog rata Foto: wizard_bisan1/Instagram/Screenshot

Djevojka Bisan Owda (25) živi drukčiji život nego većina mladih djevojaka. Naime, Bisan je odrasla na sjeveru Gaze, a sada je u skloništu. Zbog rata je izgubila posao i dom, a na svom Instagram profilu objavljuje videozapise u kojima priča o trenutnom ratu. Njezini videozapisi često počinju rečenicom „još uvijek sam živa“.

Na svojem je profilu skupila brojne pratitelje koje obavještava iz prve ruke o svim novostima koje se ondje događaju, a od Guardiana je dobila i prsluk s oznakom „press“ jer sudjeluje u informiranju javnosti.

Bisan je inače filmska redateljica, međutim, izgubila je posao zbog trenutnog stanja. Videozapise objavljuje što je moguće redovitije, s vrlo ograničenom količinom struje i interneta kako bi podijelila sumornu stvarnost s kojom se Palestinci trenutačno suočavaju.

@wizard_bisan1 ima publiku na Instagramu od gotovo pola milijuna pratitelja, a također dijeli priče preživjelih i kako ljudi pokušavaju zadržati svoju nadu.

Sklonila se u bolnici al-Shifa u gradu Gazi otkako se prošlog tjedna bila prisiljena evakuirati iz svog doma u sjevernom Pojasu Gaze.

Za Guardian govori o svom trenutnom skloništu, bolnom gubitku studija i kada je kao dijete prvi put osjetila izraelsku okupaciju svoje domovine.

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bisan’8 - حكواتية (@wizard_bisan1)

 

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bisan’8 - حكواتية (@wizard_bisan1)

 

 

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bisan’8 - حكواتية (@wizard_bisan1)

 

Još vijesti