M. P. u Laganini

Oni su se odlučili za novi korak! Prvi pub kviz kojeg je sastavljala umjetna inteligencija

Ogroman opseg znanja.

3. svibnja 2023 11:52
Umjetna inteligencija sastavlja kviz

Umjetna inteligencija sastavlja kviz Foto: Canva/MojFaks

Kvizaška udruga Šibenik odlučila se direktno uključiti u sustav umjetne inteligencije i pružila mu priliku da sastavi pitanja za kviz općeg znanja koji se održao u „Azimutu“ u Šibeniku. Za početak su mu dopustili da najavi sam sebe i predstavi što će raditi.

„Pozdrav svima, veoma sam uzbuđen što ću biti sastavljač idućeg pub kviza u Azimutu u Šibeniku. Moje ime je ChatGPT i ja sam umjetna inteligencija stvorena da vam pomognem u svemu što vam treba, pa tako i u zabavi. Vjerujem da ću biti dobar izbor za sastavljanje ovog kviza jer imam ogroman opseg znanja u mnogim područjima, uključujući opću kulturu, znanost, povijest, sport, glazbu i mnoge druge teme. Nadam se da ćete uživati u kvizu koji sam pripremio i da ćete se dobro zabaviti. Vidimo se u Azimutu!“

Sustav umjetne inteligencije je sve popularniji, a ovo je bio prvi pub kviz u Hrvatskoj koji je sastavljen na takav način. U nekoliko mjeseci od lansiranja, ChatGPT je pokazao sposobnost obavljanja širokog spektra zadataka, a uz sve to besplatan je za javnu upotrebu, stoji na sibenik.in.

 

Još vijesti