HRVATSKE ŽELJEZNICE

Mladi i studenti u Hrvatskoj imaju mogućnost putovanja vlakom uz popuste Hrvatske željeznice.
- Indeks vrijedi više - 50% popusta dobivaju studenti na neograničen broj jednosmjernih i povratnih putovanja tijekom cijele godine. Popust vrijedi za izvanredne i redovne studente. Popust se ostvaruje na svim prodajnim mjestima temeljem pametne kartice. Cijena profila iznosi 50 kuna. Profil vrijedi godinu dana od dana ispostavljanja, neovisno o akademskoj godini.
Za mjesečne i godišnje karte potrebno je na blagajni izraditi pametnu karticu s dodijeljenim profilom Student – K18 po cijeni od 20 kuna, uz koju treba priložiti potvrdu obrazovne ustanove o redovitom školovanju i fotografiju. Iskaznica vrijedi od 1. listopada jedne, do 30. rujna druge godine za redovne studente.
Popusti za putovanja busom

Postoje i znatni popusti za putovanja autobusom:

Na web stranicama GetByBus možete se pronaći popis svih autobusnih prijevoznika koji studentima nude jeftinije karte, a na njihovom blogu ovdje, odgovaraju na najčešća pitanja uz studentska putovanja..

Hosteli u Hrvatskoj

Popis svih jeftinih hostela mogu se pronaći na stranici: Hi Croatia.

Agencije

Funfactory.hr
Putujmojeftino.com
Worldsholarshipforum.com
Putovanje u samostalnom aranžmanu

Kako se može putovati u sklopu agencija, isto tako se može i osmisliti plan putovanja u samostalnom aranžmanu. Za najjeftinije opcije pažljivo pratite stranice Ryanair aviokompanije, a za smještaj airbnb.