AEGEE - Zagreb

AEGEE, udruga studenata Europe je studentska organizacija koja promovira europsku svijest preko studentske mobilnosti, komunikacije i integracije između mladih studenata Europe. Svrha organizacije jest kreiranje otvorene i tolerantne sredine, bez predrasuda bilo koje vrste. Kao nevladina, politički nezavisna i svjetovna, neprofitna organizacija AEGEE je otvorena za studente svih fakulteta. AEGEE broji oko 10 tisuća članova u više od 170 sveučilišnih gradova u 37 zemalja diljem Europe.
AEGEE-Zagreb osnovan je 1993. godine i od tada se razvio u jaku lokalnu podružnicu koja danas broji više od 100 članova. Tijekom godina uspješno su organizirali niz događanja na lokalnoj i europskoj razini: tečajeve stranih jezika, proslave, ljetne škole, konferencije i kulturne razmjene. Kroz njihove ruke prošlo je na stotine mladih Europljana, bilo onih koji su ostali cijeli semestar ili tek 2 tjedna, a koje su učili kako vezati kravatu, plesati drmeš ili pak cjenkati se na Hreliću. Osim aktivnog promicanja hrvatske kulture, s posebnim naglaskom na zagrebački studentski život, također su upriličili značajan broj susreta s domaćim studentima na temu visokog obrazovanja, Europskih integracija itd.

Adresa sjedišta:
Mandrovićeva 22, 10 000 Zagreb
Kontakt:
Tel.: +385 91 88 88 087
Email: aegeezagreb@gmail.com
Web: aegee-zagreb.com/hr

AIESEC Hrvatske

AIESEC je najveća međunarodna studentska organizacija za mlade ljude da razviju i otkriju svoj potencijal vodstva. To je nepolitička, neovisna, neprofitna organizacija koju vode studenti i nedavni diplomanti visokih učilišta. Više o organizaciji možete pronaći na njihovoj službenoj stranici i na društvenim mrežama.

eSTUDENT

Studentska udruga eSTUDENT eSTUDENT je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja.
Danas, kao najveća i najaktivnija studentska udruga u Hrvatskoj, okuplja više od 200 aktivnih članova, studenata mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu. Svake se godine organizira preko dvadeset projekata na kojima sudjeluje tisuće studenata iz Hrvatske, ali i cijele regije. Iza svakog projekta, radionice i same Udruge stoje motivirani studenti koji svojim radom poboljšavaju okolinu u kojoj djeluju.
Cilj eSTUDENTa je studentima pružiti dodatnu edukaciju kroz rad na projektima, potporu i podizanje kvalitete njihovog studiranja.

Kontakt:
Osobe za kontakt:
Paula Anić (paula.anic@estudent.hr)
Jelena Batur (jelena.batur@estudent.hr)
eSTUDENT (estudent@estudent.hr)
Web: estudent.hr
Društvene mreže: Facebook

Hrvatska Studentska Asocijacija
Hrvatska studentska asocijacija (HSA) neprofitna je i apolitična studentska udruga, osnovana na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu 1992. godine kojoj je cilj profesionalno usavršavanje studenata. Danas broji preko 100 članova i desetak rektorovih nagrada.
Idejno osnovana kao udruga koja predstavlja studente i pomaže im u ostvarivanju njihovih prava, s vremenom izrasta u udrugu koja stvara i povezuje, te svojim kreativnim potencijalima i uspješno realiziranim idejama nadopunjuje studentski život svakog studenta dajući mu priliku da iskusi "više od studiranja."
Napornim radom i aktivnim javnim djelovanjem, s godinama, HSA se izborila za poštovanje državnih institucija i mnogih kompanija s kojima surađuje na obostranu korist i zadovoljstvo.

Više o njima možete pronaći na:
Web: hsa.hr
Facebook: Hrvatska studentska asocijacija

Hrvatska akademska zajednica
Hrvatska akademska zajednica (HAZ) je neprofitna građanska udruga registrirana pri Gradskom uredu za opću upravu grada Zagreba. Hrvatska akademska zajednica je studentska i akademska udruga koja promiče razvoj visokog obrazovanja, njegovanje kulturne baštine te okupljanje ljudi na demokratskim i državotvornim načelima.

Kontakt:
Email: haz.tajnistvo@gmail.com
Web: haz.hr
Facebook: Hrvatska akademska zajednica


Elsa Zagreb

Elsa Zagreb je dio Europske udruge studenata prava, najveće europske neprofitne i nepolitičke udruge studenata prava i mladih pravnika. Osnovana je 1981. godine u Beču, a trenutno ima podružnice u 35 europskih država te okuplja preko 30 000 individualnih članova na 200 pravnih fakulteta.
Glavne aktivnosti ELSA-e su:
- akademske aktivnosti (Academic Activities – AA),
- moot court natjecanja (Moot Court Competitions - MCC),
- seminari i konferencije (Seminars and Conferences – S&C),
- program razmjene studentskih praksi (Student Trainee Exchange Programm – STEP).
Netom nakon osamostaljenja Republike Hrvatske, početkom 1992. godine, osnovana je i ELSA Hrvatska.

ELSA Hrvatska ima lokalne podružnice koje djeluju na sva četiri pravna fakulteta Hrvatske:
- ELSA Zagreb
- ELSA Rijeka
- ELSA Osijek
- ELSA Split

ELSA Zagreb osnovana je 1986. godine.
Sjedište ELSA-e Zagreb je na Trgu Republike Hrvatske 3 gdje se ujedno održavaju i redoviti sastanci za sve članove svakog petka u 12:00 sati u dvorani 5.
Adresa sjedišta:
Trg Republike Hrvatske 3, 10 000 Zagreb

Kontakt
Tel: +385 1 4597 533
Email: kontakt@elsa-zagreb.hr
Web: elsa-zagreb.hr
Facebook: ELSA Zagreb

BEST Zagreb

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska udruga koja studentima Sveučilišta u Zagrebu pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, upoznavanje i razumijevanje europskih kultura te razvijanje tolerancije i usavršavanje organizacijskih vještina.

Sam početak BEST-a Zagreb seže u 1998. godinu, a za njegov nastanak su zaslužni studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Zahvaljujući daljnjoj inicijativi, BEST Zagreb je kao udruga službeno i registrirana 1999. godine.

Danas je BEST Zagreb prisutan na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Zagrebačkog Sveučilista te je u Europi stekao status jedne od najjačih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa. Trenutno BEST broji oko dvjestotinjak članova od kojih četvrtinu čine aktivni članovi, a ostatak alumnae - nekad studenti i BESTovci, a danas uspješni inženjeri. Stalan kontakt s alumnijima omogućava prijenos svih znanja koja se stalno nadograđuju i uspješno koriste.

Adresa sjedišta:
Unska 3, 10 000 Zagreb

Kontakt:
Tel./Fax.: +385 1 6129 505
Email: board@best.hr
Web: best.hr
Facebook: BEST Zagreb