V.F. u Laganini

Objavljena karta s najvećim turističkim zamkama na svijetu. Hrvatski grad prednjači u regiji!

Turističke zamke su mjesta s preskupim sadržajima.

8. kolovoza 2023 15:21
I Dubrovnik je među turističkim zamkama

I Dubrovnik je među turističkim zamkama Foto: Canva

Kad si išao na maturalac, koliko god to nedavno ili davno bilo, u našem slučaju je bilo davno, vjerojatno se sjećaš da je vodič spomenuo kako su restorani i kafići skuplji u centru grada ili blizu turističkih atrakcija. Čini se kako je općenito tako, bilo da se radi o Zagrebu ili o gradovima na obali ili o turističkim atrakcijama izvan Hrvatske, uvijek treba „istražiti“ uokolo gdje su cijene ipak malo pristupačnije.

Kompanija Casago je objavila kartu s najvećim turističkim zamkama na svijetu, odnosno s mjestima gdje su sadržaji i usluge pretjerano skupi samo zato što se nalaze u blizini turističkih atrakcija. Karta je nastala prema komentarima turista na Tripadvisoru. Na njoj se našao i hrvatski grad Dubrovnik, točnije dubrovački Stari grad koji je dobio najviše glasova od svih u našoj regiji, čak 173.

 

 
 
 
 
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Dubrovnik Tourist Board (@experiencedubrovnik)

 

Tu su se još našli i restoran Tri šešira u Beogradu sa 17 glasova, Šadrvan u Mostaru s 36, Jadran kod Krsta u Budvi s 12 i Gostilna Sokol u Ljubljani s 51 glasom.

Kao najveća turistička zamka na svijetu je proglašena četvrt Fisherman's Wharf u San Franciscu s 1049 glasova. Čini su turističke zamke posebno omiljene u SAD-u. Četiri od deset najvećih zamki se nalaze upravo ondje.

Još vijesti