V.F. u Vijesti

Sveučilište na meti kritika: Prikazali Hitlerovu sliku na ekranu prije nogometne utakmice

Javno su se ispričali.

23. listopada 2023 12:39
Skandal na utakmici

Skandal na utakmici Foto: Canva/College Football Report/Platforma X

Državno sveučilište Michigan u SAD-u je trenutno na meti kritika javnosti nakon što su fotografiju Hitlera prikazali na ekranu na stadionu kao dio kviza prije početka nogometne utakmice.

Sveučilište se javno ispričalo zbog slika Adolfa Hitlera koje su bile prikazane na video pločama na njegovom nogometnom stadionu prije utakmice u subotu navečer. U nedjelju navečer, sveučilišni dužnosnik rekao je da je neimenovani zaposlenik povezan s incidentom, ali nije pojasnio je li to bilo namjerno ili je rezultat slabog nadzora, piše NBC News.

„Provedena je početna procjena, a uključeni zaposlenik je identificiran i suspendiran s plaćom u iščekivanju rezultata istrage“ rekao je u izjavi Alan Haller, potpredsjednik države Michigan i njen direktor za atletiku.

„Istraga će odrediti sve buduće odgovarajuće radnje“, dodao je.

Fotografija Hitlera i ime njegove rodne države, Austrije, prikazani su na video pločama na stadionu Spartan kao dio kviza prije utakmice prije nego što je Michigan State trebao ugostiti No. 2 Michigan, priopćila je institucija.

 

 

Slike video panoa s Hitlerovom slikom brzo su se pojavile na društvenim mrežama.

Glasnogovornik Sveučilišta Matt Larson rekao je da institucija „duboko žali“ zbog prikaza. Za sliku je okrivio „izvor treće strane“ i rekao da je sveučilište prekinulo veze s njim. Ali Haller je u nedjelju rekao da je naposljetku uloga države Michigan da pregleda sve slike prije nego što se prikažu.

„Michigan State Athletics je odgovoran za sav sadržaj prikazan na svojim video pločama“, rekao je. „Prije nego što je prikazan, nitko u atletici nije pogledao video u cijelosti, otkrivajući neuspjeh u našem procesu.“

Ispričao se, obećao da će biti bolji i preuzeo odgovornost.

„U konačnici, moja je odgovornost osigurati da se svi oni koji surađuju sa Spartan Athleticsom osjećaju sigurno, cijenjeno i poštovano“, rekao je. „Ispričavam se zbog boli koju je prouzročio našoj zajednici.“

Izvor: NBC News

Još vijesti