V.F. u Vijesti

Dvoje studenata moraju platiti kaznu jer su se na partyju maskirali u policajce

Nosili su prave policijske uniforme.

9. veljače 2024 13:32
Studenti su odvedeni u pritvor

Studenti su odvedeni u pritvor Foto: Canva

Dvoje studenata je uhićeno jer su se na Halloween partyju pojavili maskirani u policajce pri čemu su nosili prave uniforme. Prema presudi koji ju je sud nedavno donio, oni su potkraj listopada lani u 22.45 sati na Zagrebačkom velesajmu u Zagrebu narušavali javni red i mir posjetitelja javnog okupljanja ispred paviljona br. 12A na način da su na sebi neovlašteno nosili dijelove službene policijske uniforme.

Uhićena studentica (23) je nosila službenu policijsku polo majicu plave boje i kratkih rukava s pripadajućim oznakama, službenu policijsku šilt kapu, policijsku oznaku s natpisom „Policija“, lisice s ključem, policijsku palicu, opasač s pripadajućom futrolom za lisice, futrole i držače, sve original policijsko, piše Danica.hr.

Uhićeni student (23) je nosio službenu policijsku polo majicu kratkih rukava s oznakama, policijsku oznaku s natpisom „Prometna policija“, policijsku oznaku za zvanje „Policajac“, policijski opasač s pripadajućom kopčom, policijsku futrolu za nošenje kratkog naoružanja, lisice s ključem i službenu palicu.

Moraju platiti 380 eura kazne

„Maskirane“ studente su zatekli pravi policajci i priveli ih te ih zadržali u pritvoru u prostorijama VI. policijske postaje Zagreb jer su „neovlašteno nosili znakove službene osobe“. Oboje je priznalo prekršaj te su se ispričali sudu i rekli da nisu znali da se to ne smije. Uniforme su dobili „od jednog policijskog službenika“. Napomenuli su i da ih uzdržavaju roditelji i da nemaju vlastitih primanja.

Sudac ih je nedavno proglasio krivima, a optuženi studenti moraju platiti po 380 eura kazne. Od toga se svakome oduzima 80 eura zbog dva dana provedena u policijskom pritvoru, a sporne uniforme su im oduzete.

Još vijesti