Vodič za brucoše

Pregled vijesti sa tagom provjera

Zagrebački fakultet zapošljava studente koji će kolegama provjeravati COVID putovnice: Osigurali satnicu ispod zakonskog 'minimalca'

Objavljeno prije 6 dana

Prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, na ulazima u predavaonice u kojima se okuplja veći broj studenata, morate imati ili COVID putovnicu, negativan test ili potvrdu o preboljenju.

'Skupio sam m*da': Student priznao kako je položio zadnji ispit iako je izvukao pitanja na koja nije znao odgovoriti

Objavljeno 20.05.2021.

Često se dogodi da nas na ispitu dočeka nešto što ne znamo, ma koliko učili.

Najpopularnija STIPENDIJA pred vratima: Sad je pravo vrijeme za provjeru mailova!

Objavljeno 02.11.2020.

Kao i prethodnih godina, dodijelit će se 3400 STEM stipendija u iznosu od 1200 kuna mjesečno.

Čist račun duga ljubav? Dva domaća sveučilišta naplaćuju provjeru svake diplome

Objavljeno 11.02.2019.

Priča o lažnim diplomama u Hrvatskoj ne staje pa je zato više provjera, ali niti to nije baš za 'dž'. Odnosno, koštat će do 200 kuna i to na dva hrvatska sveučilišta – na zadarskom i osječkom.

Želite STEM stipendiju? Provjerite svoje podatke jer vremena za ispravak imate još malo

Objavljeno 30.10.2018.

Studenti koji već 'na iglama' čekaju dodjelu državne STEM stipendije trebaju provjeriti svoje podatke. Naime, Ministarstvo znanosti i obrazovanja uputilo je svim redovitim studentima studijskih programa u STEM područjima zobavijest s uputama za provjeru podataka na njihove adrese elektroničke pošte, a do 7. studenog studenti imaju vremena za ispravak netočnih podataka poput broja ECTS-a, prosjeka ocjena i dr.

Kad te od blama dijeli samo jedan 'send': Studentica skoro poslala seminar s ovim naslovom - FOTO

Objavljeno 27.04.2018.

Rijetko koji student jedva čeka krenuti s pisanjem seminarskog rada jer uglavnom mora napisati jedan po kolegiju, a sezona pisanja uvijek nekako počinje kada i sezona učenja pa se mnogi naježe na sam spomen seminarskog. No, kada ga konačno napišu, studenti bi svakako trebali više puta provjeriti svoj rad jer je moguće da unutra ostane nešto što uopće nije za 'profesorske oči'.

Kraj najstresnijeg ocjenjivanja: 8 razloga zašto bi trebalo ukinuti ispitne rokove na kraju semestra

Objavljeno 23.01.2018.

Ovaj veliki stres kojemu su studenti izloženi dvaput godišnje sve češće je na meti kritičara i onih koji predlažu alternativu.

Poslodavci sve češće traže provjere diploma!

Objavljeno 05.09.2014.

Nakon vala raskrinkavanja lažnih diploma, fakultete su zatrpali zahtjevima poslodavaca, ponajviše javnih poduzeća (HEP, HAC, HŽ, Hrvatske šume) za provjeru diploma svojih zaposlenika.Prati nas na Instagramu!