M. P. u Akademska četvrt

Nastavlja se humanitarna akcija: Splitski studenti pomažu beskućnicima

SC priprema i dostavlja hranu.

9. studenog 2023 10:32
Pomoć beskućnicima

Pomoć beskućnicima Foto: Canva

Sveučilište u Splitu i ove akademske godine nastavlja s radom humanitarne akcije „Humano srce splitskog sveučilišta“. Pa će tako svakoga tjedna, srijedom, podijeliti večere korisnicima prenoćišta za beskućnike Udruge MoSt.

Spomenuta akcija je počela u srijedu, 8. studenoga, kada su podijelili večeru koju je pripremio Studentski centar. U tome su sudjelovali predstavnici Uprave Sveučilišta, prorektor za strateško planiranje i upravljanje prof. dr. sc. Boris Maleš, prorektor za znanost i kvalitetu prof. dr. sc. Igor Jerković i predsjednik Studentskog zbora Jerko Šarić.

Voditelj Centra za beskućnike, Mladen Božanić, skrbi o 34 korisnika koji su dio Udruge MoSt. Izrazio je zadovoljstvo nastavkom akcije koja se već ranije pokazala uspješnom. U sklopu akcije participiraju sve sastavnice, odjeli i studiji Sveučilišta, tako što financiraju obroke korisnicima. U svemu sudjeluju i studenti, a posebno pomažu u posjetu prenoćištu i podjeli hrane.

Studentski centar, kao što je već spomenuto, sudjeluje na način da priprema i dostavlja hranu. Ovom akcijom Sveučilište pokazuje veliko srce i da je aktivan sudionik svih društvenih zbivanja u svojoj lokalnoj sredini, piše na Facebook stranici.

Još vijesti