M. P. u Nakon predavanja

Studenti pokazali veliko srce! Uljepšali su dane korisnicima domova za starije i nemoćne

Odlučili su pokloniti nešto drugačije – zabavu, smijeh i druženje.

13. prosinca 2023 11:35
Ljubav za starije i nemoćne

Ljubav za starije i nemoćne Foto: Canva

Prosinac je vrijeme darivanja, a studenti su kroz više humanitarnih akcija pokazali svoje veliko srce, pa su tako ovoga puta uljepšali dane korisnicima domova za starije i nemoćne.

Naime, studenti Akademije dramske umjetnosti i Medicinskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu su za Božić odlučili pokloniti nešto drugačije, a njima i najpotrebnije – zabavu, smijeh i druženje. Udruga studenata Akademije dramske umjetnosti je, na inicijativu mladih kolega s Medicinskog fakulteta, osmislila individualni program i sastavila glumačke timove za korisnike zagrebačkih domova.

Pa tako, od 4. do 18. prosinca, u određenim domovima za starije i nemoćne odjekuje žamor i veselje, a obogaćeni su i poezijom, dramskim tekstovima, skečevima i zabavnim melodijama. Dok su studenti ADU-a zaduženi za veselje, oni s Medicinskog fakulteta se brinu o poklonima. Pa su korisnicima oboljelima od demencije dostavili one poklone koje su poželjeli u svojim pismima.

Akcija „U vaše živote kap naše dobrote“ je obuhvatila čak 500 korisnika, a organizatori su odlučili akcijom obuhvatiti i socijalno ugrožene sugrađane te je zato proširen popis potrebitih korisnika u Slavoniji, stoji na unizg.hr.

Još vijesti