M. P. u Akademska četvrt

Kad se male ruke slože! Predstavljen vodič za osobe s invaliditetom u visokoškolskom sustavu

Prvi nacionalni projekt ovakve vrste.

13. lipnja 2023 13:01
Podrška osobama s invaliditetom

Podrška osobama s invaliditetom Foto: Andrey_Popov/Shutterstock

U Splitu je predstavljen Vodič za studente s invaliditetom koji je rezultat zajedničke inicijative Hrvatskog studentskog zbora, Studentskog zbora Sveučilišta u Splitu i udruge Liberato.

Podršku su dobili i od pravobraniteljice za osobe s invaliditetom koja je zadužena za brigu o njihovom visokom obrazovanju. Riječ je o brošuri koja pruža informacije i podršku specifično usmjerene na potrebe studenata s invaliditetom.

Sama svrha vodiča jest pružiti pomoć i osigurati im pristup relevantnim informacijama, a sve to kroz praktične savjete, objašnjenje prava i usluga te strategija za prevladavanje izazova. Vodič bi trebao olakšati put do uspješne integracije u sveučilišno okruženje.

Projekt obuhvaća sveučilišta na nacionalnoj razini, osam sveučilišta je napravilo svoje tiskano izdanje, a u digitalnom izdanju se nalazi njih devet. Pokretači brošure potiču sveučilišta da porade na pristupačnosti i na prilagođavanju studija za osobe s invaliditetom.

Uz pomoć ovog vodiča maturanti će moći saznati sve detalje i tako lakše odabrati studij koji je povoljniji s obzirom na njihov problem, stoji na dalmatinskiportal.hr.

 

Još vijesti