P.S. u Karijera

Kako izgleda stručna praksa u Sevilli? Studentica Katarina otkriva: „Stvoriš totalno drugačiji život nego u Hrvatskoj“

Studentica Katarina otkrila je kako se snašla na stručnoj praksi u Sevilli bez znanja španjolskog jezika

25. svibnja 2023 15:19

Katarina Puklek Foto: Canva/P.S./MojFaks

StudiGO u Sevilli - 5 Foto: Katarina Puklek/MojFaks

StudiGO u Sevilli - 4 Foto: P.S./Katarina Puklek/MojFaks

StudiGO u Sevilli - 3 Foto: P.S./Katarina Puklek/MojFaks

StudiGO u Sevilli - 2 Foto: P.S./Katarina Puklek/MojFaks

Studentima su općepoznati Erasmus projekti, stručne prakse, kao i one kratkoročne razmjene. Jedna od njih je i studentica Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu, Katarina Puklek.

Ona već drugi puta koristi priliku Erasmus projekata. Prije više od godinu dana studirala je u Varšavi, a danas odrađuje Erasmus stručnu praksu u španjolskoj Sevilli.

Posjetili smo srce Andaluzije i u Sevilli snimili intervju za BuzzIN s Katarinom koja nam je otkrila kako se snalazi na novom poslu te kako barata španjolskim jezikom u državi gdje gotovo nitko ne koristi engleski. Osim toga, usporedila je hrvatski i inozemni obrazovni sustav, a pritom nam je i otkrila koji joj je draži.

StudiGO u Sevilli - 5 StudiGO u Sevilli - 5 Foto: Katarina Puklek/MojFaks

Točnije, u kojem visoko obrazovnom sustavu se bolje snašla kao studentica, a pokazala nam je i sve ljepote Španjolske, kao i drugih država koje je stigla proputovati u tako kratkom periodu.

Za kraj ima i motivacijske riječi za sve koji planiraju ići na Erasmus stručnu praksu, a nakon pogledanog intervjua, vjerujemo da više neće oklijevati kod odluke!

Još vijesti