P.S. u Karijera

Paola je upisala diplomski u Nizozemskoj, ali zamalo ostala bez smještaja: „Na faksu su mi rekli da idem doma“

Upis diplomskog studija u Nizozemskoj nije tako jednostavan

20. srpnja 2023 13:53

Paola Kalamar Foto: Paola Kalamar/MojFaks/Canva

Paola Kalamar, studij u Nizozemskoj - 7 Foto: Paola Kalamar/MojFaks

Paola Kalamar, studij u Nizozemskoj - 4 Foto: Paola Kalamar/MojFaks

Paola Kalamar, studij u Nizozemskoj - 10 Foto: Paola Kalamar/MojFaks

Paola Kalamar, studij u Nizozemskoj - 9 Foto: Paola Kalamar/MojFaks

Paola Kalamar, studij u Nizozemskoj - 8 Foto: Paola Kalamar/MojFaks

Paola Kalamar studentica koja je umjesto željene Danske ipak odabrala diplomski studij u Nizozemskoj. Tako je danas studentica „master“ studija na Tilburg Universityju, ali njezin put do toga definitivno nije bio lagan.

Nakon završenog prijediplomskog studija u Hrvatskoj, i nakon prijave u Nizozemsku za koju je bila uvjerena da će upasti – dolazi šok! Sa Sveučilišta u Tilburgu joj javljaju kako nije upala na diplomski, ali je dobila priliku za polaganje razlikovnog semestra nakon kojeg slijedi uobičajeni „master“.

To je samo jedan od brojnih problema s kojima se Paola susrela, a otkrila nam je i neke pozitivnije strane života u Nizozemskoj poput one da država zaista financijski pomaže studentima – i to čak onima iz inozemstva! Kako bi inozemni studenti ostvarili pomoć Nizozemske, moraju se držati određenih pravila i ispuniti kriterije za studentsku pomoć, baš kao što je i Paola, koja sada prima novčanu potporu na mjesečnoj razini.

O tome kako postići sve navedeno i olakšati si studij u inozemstvu saznaj u našoj novoj StudiGO epizodi, a vjerujemo da će Paolina priča svima biti inspiracija i motivacija za inozemni oblik studiranja!

Još vijesti