M. P. u Postani student

Obratite pažnju na deficitarna zanimanja: Ovim studentima ništa nije teško jer ih već čeka posao

Rade za najpoznatija imena svjetske automobilske industrije.

23. svibnja 2023 10:35
Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku

Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku Foto: FERIT Osijek/Facebook

Pri upisu na fakultet poželjno je obratiti pažnju na deficitarna zanimanja – ona u kojima nedostaje radnika i u kojima ćeš se puno lakše zaposliti. Upravo takav studij je Fakultet elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija u Osijeku.

Grad koji se gradi na IT industriji u potražnji je za radnicima, a studente takvih i srodnih studija već čeka posao. Jana je pri završetku Fakulteta elektrotehnike i računarstva, njezin smjer je robotika i umjetna inteligencija, a trenutačno radi na diplomskom radu.

„U sklopu diplomskog rada sam ujedno i ostala na praksi na fakultetu. Na toj praksi radim otvaranje vrata i ladica robotskom rukom. Programiramo kolegica i ja robotsku ruku kako da ona otvori vrata i ladice. Čini se da je to jednostavna stvar, međutim kad pretvorimo u svijet puno se tu stvari zakomplicira i bude zanimljivo i teško.“, rekla je za Dnevnik Nove TV.

Studenti spomenutog fakulteta uče najmodernije tehnologije, a rade i na razvoju softvera za automobilsku industriju. Ovaj fakultet se može pohvaliti da njihovi studenti rade za najpoznatija imena svjetske automobilske industrije, počevši od njemačkih do azijskih imena. 

Još vijesti