V.F. u Laganini

Barbiemania se nastavlja: Uskoro dolazi Barbie mobitel na preklop po uzoru na stare modele

Neće biti samo igračka.

27. veljače 2024 16:45
Barbie lutka

Barbie lutka Foto: Canva

HMD surađuje s Mattelom na novom telefonu koji bi trebao biti dostupan od srpnja. Ne zna se točno kako će izgledati, ali obećavaju da će utjeloviti vintage chic Barbie izgled.

„Barbie, do sada je mogla napraviti vlastiti telefon, ali to ostavljamo HMD-u“, rekla je Isabel Ferrer, Mattelova direktorica marketinga za EMEA regiju kada je u nedjelju najavila telefon.

Zna se će uređaj biti preklopni telefon koji će nuditi iskustvo s telefonom s ažuriranim značajkama, a ne iskustvo s pametnim telefonom. To je u skladu s HMD-ovom predanošću da nas potakne da skočimo na trend digitalne detoksikacije. Tvrtka kaže da s Barbie telefonom na preklop pruža novu opciju generaciji Z i milenijskim korisnicima telefona koji sve više traže načine da ostanu povezani dok štite svoj mir provodeći manje vremena na društvenim mrežama, prenosi CNET.

Bez društvenih mreža

Kad je HMD govorio o ideji telefona koji bi ljudima omogućio prekid povezanosti s društvenim mrežama, Mattel je bio „stvarno zaintrigiran“, rekla je Ferrer.

Prošle godine bilo je toliko partnerstava s markom Barbie da se čini nemogućim sve ih pratiti. Od Xboxa do Airbnba, proizvodi i usluge očajnički žele isticati Barbie ime.

Kako kaže HMD-ov šef marketinga, Lars Silberbauer, Barbie telefon neće jednostavno biti igračka koja ne ispunjava svoju svrhu. Bit će to potpuno funkcionalan telefon sa značajkama koji će zadovoljiti osnovne potrebe povezivanja.

Jedan od najvećih problema koji uzrokuje gomilanje e-otpada (više od 5 milijardi „uspavanih“ telefona stoji neiskorišteno u ladicama ljudi diljem svijeta) je to što mnogi uređaji nisu napravljeni da traju. To nije slučaj s Barbie telefonom na preklop, rekao je Silberbauer koji dodaje da će Barbie telefon dugo trajati.

Odat će počast „velikom stilu“

Mnoge telefonske tvrtke još uvijek tjeraju ljude na nadogradnju na godišnjoj bazi, što potiče konzumerizam. Nasuprot tome, Nokia uređaji po kojima je HMD poznat po izradi su izdržljivi i „vrlo ih je teško ubiti“, kako kaže Silberbauer. Isti standardi primjenjivat će se na Barbie telefon na preklop.

Također, Silberbauer ističe kako se ne može reći da je Barbie telefon samo za žene.

„To je za sve ljubitelje Barbie“, rekao je i dodao da će telefon odati počast „velikom stilu“ koji je Barbie pokazala tijekom godina, a Mattel i HMD dizajnerski timovi rade zajedno kako bi ga pretvorili u najbolji mogući proizvod za ljude koji vole Barbie.

Još vijesti