V.F. u Laganini

Ne da ti se čekati u redu za menzu? Donosimo ti ultra jednostavan recept za kremaste noodlese koje možeš pripremiti i u domskoj kuhinji

Ne moraš biti vješt kuhar.

30. listopada 2023 15:28
Ne moraš biti vrsni kuhar da pripremiš ove noodlese

Ne moraš biti vrsni kuhar da pripremiš ove noodlese Foto: Canva

U menzama je često velika gužva, a to posebno znaju stanari studentskog doma „Stjepan Radić“. Iako ćeš u menzi pojesti kuhani obrok po povoljnoj cijeni, ponekad jednostavno nemaš vremena toliko dugo čekati. Zbog toga si osuđen prehraniti se na jedan od ova tri načina: kupiti pecivo u pekari, naručiti hranu ili sam kuhati.

Ipak, ako se odlučiš za opciju broj tri, namučit ćeš se. Čak ni oni studenti koji su najbolji kuhari ikad ne mogu spremiti najbolji obrok ikad jer domske čajne kuhinje nisu baš funkcionalne. Zbog toga se mnogi studenti odluče za zobene kaše, juhe iz vrećice ili noodlese.

Studenti su vjerojatno najveći potrošači noodlesa u Hrvatskoj. Iako to baš i nije najzdravija opcija, lako ih je i brzo pripremiti. Ako su ti dosadili oni noodlesi iz vrećice koje svako malo pripremaš, postoji način kako ih možeš malo unaprijediti i učiniti svoj obrok ukusnijim. Na TikTok profilu Kuvaj sa Jovanom smo pronašli jednostavan recept za kremaste noodlese koje ćeš brzo i lako moći pripremiti čak i u disfunkcionalnoj domskoj kuhinji.

Sastojci:

• instant noodlesi
• začini za noodlese
• vrhnje za kuhanje
• sriracha umak
• soja umak

Postupak:

Noodlese skuhati kao i inače i procijediti ih. Prokuhati vrhnje za kuhanje i njime preliti ocijeđene noodlese. Dodati im začine za noodlese iz pakiranja. Na kraju ih začiniti sriracha umakom i soja umakom.

Još vijesti