V.F. u Laganini

Što se nalazi u studentskom hladnjaku? Nismo vidoviti, ali zasigurno ćemo pogoditi što se nalazi u tvojem

Svi smo isti...

31. listopada 2023 16:22
Nije teško pogoditi sadržaj studentskog hladnjaka

Nije teško pogoditi sadržaj studentskog hladnjaka Foto: Canva

U skoro svakoj studentskoj sobi se, između ostalog, nalaze i mini hladnjaci. Naravno, u pojedinim domovima uopće nema hladnjaka. Ne možemo znati je li razlog tome što uprava tih domova misli da studenti nemaju što staviti u njih ili je razlog tehničke ili financijske prirode. Ipak, ako je razlog onaj prvi, možemo se djelomično složiti.

Što se uopće nalazi u studentskom hladnjaku? Možemo samo reći da bi svakoj majci suze navrle na oči kad bi vidjela njegovu unutrašnjost. Vjerojatno znaš napamet koje sve „namirnice“ trenutno imaš u hladnjaku. Znamo da ih nema mnogo. Ako si raspoložen za jednu kratku igru, probat ćemo pogoditi sadržaj tvojeg hladnjaka. Kao što i sam možeš zaključiti, ovaj će popis biti vrlo kratak

1. Mlijeko (možda pokvareno)

Ne možeš živjeti bez kave. Većina studenata ne može. Na koncu, bez kave ne bismo uspjeli položiti mnoge ispite. U hladnjaku vjerojatno imaš mlijeko, bilo da se radi o onom ultra malom mlijeku iz menze, onom od pola litre ili velikom od litre. Ako imaš veliko mlijeko, velika je vjerojatnost da je pokvareno ili da će se uskoro pokvariti. Postoji i mogućnost da si prisiljen popiti kavu bez mlijeka jer si zaboravio koliko dugo je ono otvoreno pa je sada već prokislo.

2. Namaz

Namaz je jedan od sastojaka za sendvič. Međutim, ti vjerojatno glavne sastojke nemaš. Vjerojatno se radi o sirnom namazu ili o namazu od maslaca koji na polici hladnjaka stoji već neko vrijeme. Nisi više siguran je li jestiv. Iz iskustva ti možemo reći da vjerojatno nije…

3. Majoneza ili kečap

Opet sporedni sastojci za sendvič. Za razliku od namaza, kečap i majoneza dugo traju pa sigurno nisu pokvareni. Kupio si ih ono jednom kad ti se jeo sendvič, ali sada ih više ne koristiš. Možda ih nećeš pojesti do kraja ove akademske godine pa ćeš ih nekome pokloniti ili ih ostaviti u domskoj kuhinji na raspolaganje drugima.

4. Alkohol

Gotovo svaki student ima u hladnjaku vino ili neku drugu vrstu alkohola. Ako je zaista riječ o vinu, vjerojatno se radi o onom domaće proizvodnje kojeg si kupio od švercera iz doma. I naravno, u boci od cole. Hvala Bogu, za razliku od mlijeka, vino nije kvarljivo, a i da jest, ne bi se stiglo pokvariti.

5. Jogurti, pudinzi, čokoladno mlijeko

Da sumiramo: sve ono što si donio iz menze. Možda ponekad kupiš koji jogurt ili puding u trgovini, ali jeftinije ti je uzeti nešto od toga kad je u dnevnoj ponudi u menzi. Također, ti i tvoj cimer držite jogurte i pudinge na odvojenim policama kako se ne bi pomiješali. Vjerojatno je nekima od njih istekao i rok trajanja, pogotovo onom pudingu od vanilije kojeg zapravo baš i ne voliš, ali si ga uzeo samo zato što je bio na meniju. Ipak, rok trajanja nije nešto što će te spriječiti da ga pojedeš.

6. Propuh

Pokvarena poluprazna pašteta, polovica sad već osušenog limuna i prazna posuda u kojoj je bila večera koju ti je mama poslala kad si se vraćao u dom nakon vikenda se ne mogu svrstati pod namirnice. Ako u hladnjaku nemaš niti jednu od gore navedenih namirnica, velika je vjerojatnost da on zjapi prazan i da ima krizu identiteta jer ne ispunjava svoje poslanje. Možda ga neće biti u tvojoj sobi sutra ujutro kad se probudiš jer će otići u svijet zato što ga nisi koristio.

Još vijesti