V.F. u Laganini

Planiraš proputovati Hrvatsku? Obavezno instaliraj aplikaciju Go!ng places i otkrij jedinstvene rute

Posjeti najneobičnija mjesta u Hrvatskoj.

7. srpnja 2023 11:10
Putovanje

Putovanje Foto: Canva

Ako uskoro planiraš na putovanje Hrvatskom, obavezno moraš instalirati novu turističku aplikaciju Go!ng places. Naime, radi se o aplikaciji koja je zamišljena kao virtualni vodič za održiva putovanja, a osmislili su ju mladi entuzijasti Mirna i Marko Romanjik.

Aplikacija sadrži niz zanimljivosti o hrvatskim destinacijama, a na korisniku je da odabere željenu destinaciju koju želi istražiti. Osim toga, tu su i različite rute. Primjerice, ruta koja obuhvaća obilazak najneobičnijih mjesta u Hrvatskoj, filmska ruta, ruta koja obuhvaća obilazak utvrda i dvoraca, prirodnih ljepota te ruta Hrvatska u 72 sata.

Nova aplikacija za putovanja Nova aplikacija za putovanja Foto: Going places/Screenshot

Također, Hrvatsku su podijelili na pet regija: Istočnu, Središnju i Gorsku Hrvatsku, Istru i Kvarner te Dalmaciju, a pokriveno je pedesetak gradova i mjesta koja su detaljno opisana i raspoređena prema stilovima putovanja.

Tako korisnik može sam izabrati kakav tip putovanja želi: obiteljsko putovanje, partijanje, aktivni odmor, istraživanje ruralnih područja, obale, kulturnih znamenitosti i slično. Postoji i opcija „nearby“ gdje korisnik može provjeriti što sve može posjetiti i isprobati u njegovoj blizini.

Aplikacija je potpuno besplatna i dostupna je na Google Play-u i App Store-u.

Još vijesti