V.F. u Laganini

Imaš 18 godina i želiš istražiti Europu? Prijavi se na DiscoverEU i doživi nova iskustva

Putuj po cijeloj Europi.

6. listopada 2023 16:26
Odlična prilika za nova iskustva

Odlična prilika za nova iskustva Foto: Canva

Želiš doživjeti neko novo iskustvo i imaš 18 godina? Ovo je odlična prilika za tebe. Prijavi se na DiscoverEU i putuj po cijeloj Europi. Prijaviti se mogu mladi rođeni između 1. siječnja i 31. prosinca 2005., uključujući i te datume, a putnici će dobiti putnu propusnicu i putovati uglavnom vlakom. Odabrani putnici dobit će Europsku iskaznicu za mlade s brojnim popustima na kulturne sadržaje, edukativne i sportske aktivnosti, lokalni prijevoz, smještaj i hranu.

„DiscoverEU je inicijativa u okviru programa Erasmus+ koja ti nudi priliku da otkrivaš raznolikost Europe, učiš o njezinoj kulturnoj baštini i povijesti i družiš se s ljudima iz cijele Europe“, stoji na službenoj stranici DiscoverEU.

Pri prijavi je potrebno unijeti točan broj osobne iskaznice, putovnice ili boravišne iskaznice u prijavni obrazac na internetu te sudjelovati u kvizu. Prijaviti se mogu osobe koje imaju državljanstvo ili boravište u jednoj od država članica Europske unije, uključujući prekomorske zemlje i područja ili u trećoj zemlji pridruženoj programu Erasmus+: Island, Lihtenštajn, Sjeverna Makedonija, Norveška, Srbija i Turska.

Možeš pozvati i prijatelje

Putovanje može trajati najmanje jedan, a najviše 30 dana, i to u razdoblju od 1. ožujka 2024. do 31. svibnja 2025. Sudionici s invaliditetom ili zdravstvenim problemom koji im otežava putovanje dobit će potrebnu pomoć.

Osim toga, možeš putovati samostalno ili uz prijatelje, kojih može biti najviše četvero, ali i oni moraju ispunjavati zadane uvjete. Putovanje možeš planirati zajedno s drugim sudionicima inicijative DiscoverEU.

Prijave traju do 18. listopada u 12 sati.

S drugim sudionicima se može povezati u Facebook grupi DiscoverEU Official. Više informacija možeš saznati klikom na poveznicu.

Još vijesti