S.D. u Laganini

Papa Franjo dobio konkurenciju: Brend poznatih youtubera „Teddy Fresh“ napravio je svoju verziju famozne jakne

„Moraju ovo staviti u prodaju!“

26. lipnja 2023 11:43
Papa Franjo zaposlio tim stilista?

Papa Franjo zaposlio tim stilista? Foto: TikTok/ Teddy Fresh/Screenshot

Famozna fotografija Pape Franje u dugoj bijeloj „puffer“ jakni, proširila se internetom prije nekoliko mjeseci i pokrenula lavinu reakcija.

Kada je fotka poglavara rimokatoličke crkve postala internetski hit, mnogi su bili uvjereni da je papa zaposlio tim stilista.

Iako su neki Redditori i korisnici Twitter platforme bili sigurni da je slike stvarna, ispostavilo se da je ona generirana putem programa umjetne inteligencije.

Fotografija je stvorena pomoću Midjourneya, alata umjetne inteligencije koji može generirati nevjerojatno realistične lažne slike, prenosi GQ.

Bez obzira na to što su ovakve slike realistične, internetski detektivi otkrili su da je jedan od najlakših načina da odredite je li slika možda generirana umjetnom inteligencijom pažljivo gledanje u ruke.

 

@insideedition

A photo of #PopeFrancis wearing a stylish white puffer jacket fooledalmost everyone. The fake photos were created using #AI technology. Digital artist Nick St. Pierre showed Inside Edition how the fake pope pic was created using an artificial intelligence image generator called "#Midjourney."

♬ original sound - Inside Edition

 

Naime, Midjourney često nailazi na poteškoće tijekom generiranja ruku, a ova papina slika nije iznimka.

Ovaj viralni hit nedavno su obnovili popularni youtuberi H3H3 koji su na rukave jakne dodali ime svoje tvrtke „Teddy Fresh“.

Osim što su objavili svoju verziju popularne jakne, Hila Klein, suosnivačica i voditeljica ove robne marke i poznata youtuberica,objavila je video u kojem oblači model jakne koji je prikazan na fotografiji.

 

@justpeachymorg_ Head to the Ethan & Hila vlog channel to see more of the iconic POPE JACKET🤍 #h3podcast #teddyfresh #hilaklein ♬ nintendo wii (mii channel) song - julie on the internet

 

Uz to Hila je objavila i snimku promocijskog fotografiranja ovog proizvoda.

Još uvijek se ne zna hoće li ova jakna biti dostupna za prodaju ili je Teddy Fresh izradio jaknu samu u promocijske svrhe, ali mnogi za to glasno navijaju.

 

@teddyfresh the pope came to get his puffer #pope ♬ original sound - Teddy Fresh

 

„Moraju ovo staviti u prodaju tijekom zime, jakna je zapravo jako lijepa. Sigurno bi ju nosila“, rekla je jedna korisnica TikTok društvene mreže.
 

Još vijesti