V.F. u Laganini

U Rijeci se održava 10. festival studentskog filma: Prikazat će se 40 najboljih studentskih filmova

Nagrade će se dodijeliti u tri kategorije.

20. studenog 2023 13:10
Prikazat će se 40 studentskih filmova

Prikazat će se 40 studentskih filmova Foto: Canva

Ovogodišnji Međunarodni studentski filmski festival (STIFF) održava se od 22. do 26. studenog u Rijeci. Ovo je deseto izdanje STIFFA- a, a organizira ga Filmaktiv i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci u suradnji s Akademijom primijenjenih umjetnosti u Rijeci i Art-kinom. Festival će biti održan u Art-kinu u Rijeci, Galeriji SKC, Filodrammatica Dvorani, Nemo Klubu i OKC Palach.

Prikazat će se ukupno 40 filmova iz 17 zemalja, a filmovi će biti podijeljeni u 11 programa. Također, filmovi će se natjecati za nagradu najboljeg igranog, dokumentarnog i animiranog filma i za pobjednika prema odabiru publike.

Žiri 10. STIFF-a sastoji se od tri tima: za igrani, dokumentarni i animirani film. Kao i svaki put do sada, svaki tim čine po jedan filmski profesionalac, prošlogodišnji pobjednik/pobjednica i student/studentica filma. Cilj takve strukture žirija je da studenti uče od profesionalaca kao aktivni članovi žirija te da se domaći autori spajaju s mladim autorima iz inozemstva, potičući tako suradnju, umrežavanje i razmjenu ideja.

U kategoriji igranog filma natjecat će se čak 19 naslova, u kategoriji animiranih filmova njih devet, a u kategoriji dokumentarnog filma 12.

Ulaz na sve STIFF programe je besplatan, a više informacija saznajte na poveznici.

Još vijesti