M. P. u Nakon predavanja

Za što je sve kriva pandemija? Na ovom će se predavanju govoriti o simptomima globalno-društvenih bolesti

Predavanje na FFOS-u: Predavač Hrvoje Jurić pažnju će posvetiti i problemima digitalizacije

22. veljače 2023 12:58
Pandemija kao simptom

Pandemija kao simptom Foto: Filozofski fakultet Osijek/Instagram

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će se predavanje prof. dr. sc. Hrvoja Jurića, a tema o kojoj će govoriti je „Pandemija kao simptom“. Predavanje će se upriličiti u petak, 24. veljače u 18:30 u učionici broj 54.

Filozofski fakultet u Osijeku provodi znanstvenoistraživački projekt „Društva i bolesti: odgovori na zdravstvene krize u modernoj i suvremenoj povijesti“, a predavanje na gore navedenu temu održat će se u sklopu internog projekta, prenosi ffos.unios.hr.

Autor knjige „Pandemija kao simptom“ koju je objavio prošle godine u veljači, govorit će o pandemiji koronavirusa, a osvrnut će se i na problematiku koja tek slijedi. Hrvoje Jurić retrospektivno gleda na pojam postpandemijske budućnosti, a svoje stajalište iznijet će studentima na predstojećem predavanju, prenosi ffos.unios.hr.

Hrvoje Jurić je profesor na Filozofskom fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, a ujedno je i zamjenik glavnog i odgovornog časopisa Filozofska istraživanja i Synthesis philosophica. Također, aktivni je član uredništva nekoliko znanstvenih časopisa.

Autor gore navedene knjige, smatra da pandemija nije samo bolest prouzrokovana virusom, već je to i simptom dubljih globalno-društvenih bolesti. Na predavanju će se dotaknuti negativnih trenutaka suvremene globalizacije koje su izazvane pandemijom koronavirusa, a pažnju će posvetiti i problemima digitalizacije, prenosi ffos.unios.hr.

Prijave nisu potrebne, a ukoliko niste u mogućnosti doći, predavača možete pratiti putem YouTube kanala projekta koji ćete naći na društvenim mrežama Filozofskog fakulteta u Osijeku.

Još vijesti