V.F. u Laganini

Objavljena lista najsretnijih zemalja svijeta: Skandinavci opet na vrhu, evo kako stoji Hrvatska

Ipak nismo najsretniji u susjedstvu.

30. prosinca 2022 13:00
Globus

Globus Foto: Kyle Glenn via Unsplash

Kao i svake godine, World Happiness Report je objavio ljestvicu najsretnijih zemalja svijeta. Zemlje se rangiraju s obzirom na šest parametara koji uključuju bruto domaći proizvod po glavi stanovnika, socijalnu politiku, životni vijek, slobodu donošenja životnih izbora, velikodušnost populacije i razinu korupcije.

Nimalo iznenađujuće, na samom vrhu se opet nalaze skandinavske zemlje. Tako se na prvom mjestu opet našla Finska kao najsretnija zemlja svijeta. Na drugom se mjestu nalazi Danska, a iza nje slijede Island, Švicarska i Nizozemska.

Na dnu ljestvice se nalaze Bocvana, Ruanda, Zimbabve, Lebanon i Afganistan na posljednjem mjestu.

Hrvatska se nalazi na 47. mjestu, a od susjednih zemalja je nabolje prošla Slovenija, koja je na 22. mjestu. Srbija se našla na 43. mjestu, Bosna i Hercegovina na 67. mjestu, a Crna Gora na 75. mjestu. Najmanje sretna zemlja iz susjedstva je Sjeverna Makedonija koja je na 89. mjestu.

vezano Zajedničko učenje. Vijesti Objavljena je lista zemalja s najpametnijim stanovnicima: Japan je prvi, a gdje je Hrvatska?!

vezano Najgledanije serije na Netflixu u 2022. godini. Laganini Najgledanije serije na Netflixu u 2022. godini: Top 5 najboljih koje su nam svima dobro poznate

Još vijesti