Mojfaks.hr u Postani student

I ove godine skoro 10 tisuća mjesta na fakultetima ostalo PRAZNO: U jesenskom roku 'upalo' još 4000 brucoša, a gotovo 2000 tisuće nije zadovoljilo

Premda podacima Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje, od 6053 kandidata za upise na studijske programe visokih učilišta na jesenskom roku pravo upisa ostvarilo je njih 4170.

18. rujna 2020 14:20
I ove godine skoro 10 tisuća mjesta na fakultetima ostalo PRAZNO: U jesenskom roku 'upalo' još 4000 brucoša, a gotovo 2000 tisuće nije zadovoljilo

I ove godine skoro 10 tisuća mjesta na fakultetima ostalo PRAZNO: U jesenskom roku 'upalo' još 4000 brucoša, a gotovo 2000 tisuće nije zadovoljilo Foto: MojFaks

Podsjetimo, prema podacima Agencije za znanost i visoko obrazovanje u ljetnom upisnom roku ponuđeno je bilo 866 studijskih programa s ukupno 39 993 upisnih mjesta. Više od 10 tisuća mjesta ostalo je nepopunjeno i samim time dostupno za prijavu u jesenskom roku.

Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja (NCVVO) 9. rujna je objavio prijevremene rezultate ispita mature koje je na jesenskom roku pisalo oko 5.450 maturanata.

...Fizioterapija opet prva, a ostali? Ovo je 7 HIT STUDIJA za koje se ove jeseni \'tuku\' budući brucoši...


17. rujna objavljene su konačne rang-liste za upis kandidata na studijske programe visokih učilišta na jesenskom roku. Kao i uvijek, ovi se podaci mogu naći na stranici Postani-student.hr. Dostupno je bilo 14 003 upisnih mjesta na ukupno 685 studijskih programa. Prijavilo se 6053 kandidata, a pravo upisa ostvarilo je njih 4170.

...Opet manje brucoša nego mjesta u predavaonicama! Evo koje studije upisuju ODLIKAŠI, gdje se tražilo mjesto više i koliko je mjesta ostalo za JESENSKI ROK...


Što se Sveučilišta u Zagrebu tiče, kao što smo već pisali, po preliminarnim listama najpoželjnijih, među top 7 studija našli su se izvanredni studij fizioterapije na Zdravstvenom veleučilištu u Zagrebu, zatim redovni studij socijalnog rada na Pravnom fakultetu, nadalje studij vojnog vođenja i upravljanja u izvođenju više fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, studij glume na Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu, studij ekonomije na Ekonomskom fakultetu, dentalna medicina Stomatološkog fakulteta te jednopredmetni studij povijesti na zagrebačkom Filozofskom fakultetu.

...Navala na Filozofski: Ove godine više brucoša, a posebno žestoka borba bila za OVAJ studij!...


Finalna lista najpoželjnijih donosi glumu kao broj jedan, zatim Fakultet prometnih znanosti kao drugi te Pravni fakultet kao treći najpoželjniji ove jeseni.

L.B./foto: arhiva, Darko Ba/MojFaks
Još vijesti