Anja Z u Postani student

Maturantica Hana 'rasturila' u Potjeri: Osvojenih STO TISUĆA KUNA planira uložiti u studiranje, a Hrvatska joj nije opcija

Mlada kvizašica Hana Vlahov iz Zadra debitirala je u skorašnjoj Potjeri i dobila titulu potencijalne buduće lovkinje.

15. prosinca 2020 12:04
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Prije nego što su je gledatelji Potjere upoznali kao potencijalnu buduću lovkinju koja je u prvoj minuti osvojila 31.500 kuna, 18-godišnja Zadranka Hana Vlahov bila je obična maturantica s tek nešto iskustva na pub-kvizovima, piše Večernji list.  Kao učenica završne godine zadarskog MIOC-a trenutačno se sprema za studij matematike na Sveučilištu u Groningenu u Nizozemskoj, a u razgovoru s novinarima otkrila je vidi li se kao lovkinja i što će učiniti s osvojenim iznosom.


...Student komunikologije vratio se u Potjeru i nadmašio Kotigu: Ekipi osigurao 40 000 kuna...


"Stvarno sam polaskana. Nije mi ni na kraj pameti bilo da bi tako nešto mogli reći, ali iskreno ne mislim da je to objektivno s obzirom na to koliko sam sreće imala. Bila sam u prvoj minuti dobra i tu sam baš ponosna na sebe, ali isto tako i na ploči sam imala puno sreće", kaže skromno na početku razgovora smatrajući da je imala više sreće nego znanja. Ovo joj je bio prvi nastup, ali nisu joj strani ni pub-kvizovi.

Hana je nakon početnih 31.5 tisuća uzela višu ponudu i osvojila čak 100 tisuća kuna. Kako govori, čitava ekipa pratila je emisiju, a čestitke nakon debitiranja u Potjeri stigle su od kolega iz razreda, razrednice, pedagoginje i profesorice hrvatskog jezika.


...Lovac i natjecateljica nisu znali odgovor na pitanje o hrvatskom nogometašu - znaš li ti?...


Osvrnula se i na pogrešku voditelja Joška Lokasa, koji je krivo pročitao pitanje lovcu. Naime, pitanje je glasilo: "Koju je reprezentaciju Njemačka porazila u finalu Svjetskog prvenstva koje je poznato kao čudo u Bernu", a Joško je umjesto u Bernu pročitao u Berlinu. Lovac Mladen Vukorepa razmišljao je nekoliko sekundi, a Lokas je na kraju ispravno pročitao pitanje. Međutim, to ga je dodatno dekoncentriralo pa je umjesto "Mađarska" odgovorio "Švicarska", a Hanina ekipa to je iskoristila.

Upisuje studij matematike, ali ne u Hrvatskoj


"Bilo je zbunjujuće. Osobno mislim da to nije fer, da su mu trebali dati da odgovara te dvije minute ispočetka jer postoje za to presedani. Ako dođe do takve pogreške, ide se ispočetka. Ne znam, ali režija je odlučila da će tako ostati i evo, donijelo nam je to na kraju pobjedu!", raspravlja mlada Zadranka koja je u tijeku priprema za studij matematike, ali ne u Hrvatskoj.

"Odlučila sam se za studiranje u Nizozemskoj iako mi je odmalena u planu bila Velika Britanija, ali je to propalo zbog Brexita", tvrdi Hana koja od osnovne škole bilježi uspjehe na natjecanjima iz matematike.


...Nogometno pitanje donijelo 143.000 kuna za natjecatelje u Potjeri. Jeste znali odgovor?...


"Krenula sam natjecati se u petom razredu. Imala sam odličnu profesoricu koja je puno radila sa mnom. U sedmom sam išla na državno, a na županijskim natjecanjima uvijek sam pri vrhu. Potrudit ću se da ove godine prođem na državno",  govori Hana za Večernji list.

Što će učiniti s osvojenim iznosom?


Hana cijeli iznos osvojen na kvizu planira uložiti u studiranje, a po završetku studija nema plan vratiti se u Hrvatsku.

"Svakako bih nastavila živjeti vani, nije mi plan živjeti u Hrvatskoj", govori za Večernji list.

Podsjetimo, urednik Potjere Igor Grković nakon nastupa mlade Hane ostao je impresioniran te je za Večernji list rekao kako ju je zabilježio i kao potencijalnu lovkinju.


izvor:Večernji list

Još vijesti