Mojfaks.hr u Postani student

Prijave već započele! TOP studij ove godine nudi ONLINE prijemni – provjerite kako će sve izgledati i bez čega nećete proći testiranje

Jedan od najpoželjnijih studija među maturantima je studij logopedije, a od ove ga godine mogu studirati u još jednom hrvatskom sveučilišnome gradu.

14. svibnja 2020 17:39
Prijave već započele! TOP studij ove godine nudi ONLINE prijemni – provjerite kako će sve izgledati i bez čega nećete proći testiranje

Prijave već započele! TOP studij ove godine nudi ONLINE prijemni – provjerite kako će sve izgledati i bez čega nećete proći testiranje Foto: MojFaks

S obzirom na to da je studij logopedije već godinama pri vrhu odabira maturanata, ne iznenađuje odluka Sveučilišta u Rijeci o pokretanju novog studija logopedije. Na riječki studij ove godine moći će se upisati 30 kandidata. Kako bi upali na željeni fakultet, potrebno je položiti prijemni ispit. S obzirom na novonastalu situaciju, ovogodišnji prijemni održat će se online putem, a prijave su već započele.    

...Već ove godine! Još jedan hrvatski grad postaje destinacija za one koji žele na studij LOGOPEDIJE, ali i još jednog DEFICITARNOG zanimanja...


Na stranicama Sveučilišta u Rijeci objavljene su informacije o uvjetima upisa u 1. godinu godinu redovitog preddiplomskog sveučilišnog studija Logopedija u 2020./2021. akademskoj godini.

...Logopedija i dalje pri vrhu: 1000 maturanata prijavilo studij, a upisat će ih se tek 50...


Prijave za dodatnu provjeru/procjenu jezično-govorno-glasovnog statusa održat će se od 13. svibnja 2020. godine do 5. lipnja 2020. godine. Procjena jezično-govorno-glasovnog statusa odvijat će se od 8. lipnja 2020. godine. Radi specifičnosti epidemiološke situacije dodatna provjera odnosno procjena jezično-govorno-glasovnog statusa odvijat će se u online okruženju.

Na stranici Sveučilišta objavljene su i upute, kao i tehnički preduvjeti potrebni za pripremu i pristupanje dodatnoj provjeri.

Tehnički preduvjeti:


1. Računalo / prijenosno računalo s funkcionalnom integriranom ili vanjskom prednjom kamerom, zvučnikom i mikrofonom (molimo unaprijed provjerite ispravnost).
2. Stabilna internetska veza
3. Dodatna provjera održat će se korištenjem platforme Microsoft Teams kojoj možete pristupiti preko mrežnog poslužitelja na poveznici ili preko aplikacije ukoliko istu imate instaliranu na računalu koje koristite.
4. Ako nemate potrebnu opremu koja zadovoljava tehničke preduvjete, molimo da na vrijeme osigurate uvjete. Ako imate poteškoća (nestabilna internetska veza kod kuće, izostanak internetske veze ili opreme), predlažemo kontaktirati koordinatora za državnu maturu u matičnoj školi te obaviti provjeru u školskoj knjižnici ili informatičkoj učionici.
5. Osigurajte miran i dobro osvijetljen prostor u kojem ćete boraviti za vrijeme online procjene
6. Molimo pristupnike da otvore račun na Skype platformi kako bismo u slučaju tehničkih poteškoća imali osiguran drugi kanal komunikacije.
7. U slučaju tehničkih poteškoća, pristupnici će biti kontaktirani elektroničkom poštom.

...Iskusne studentice o TOP faksu: Sve pikanterije koje nećete pročitati u brošurama, a morate ih znati ako želite upisati najpoželjniji studij među maturantima...


Pristupanje online dodatnoj provjeri:


1. Na vaše e-mail adrese dobit ćete točan termin (datum i vrijeme) održavanja online dodatne provjere, kao i poveznicu  za pristup (ako niste dobili e-mail, provjerite je li pošta otišla u neželjenu poštu/spam).
2. Molimo Vas da poštujete dobiveni termin i da u točno navedeno vrijeme putem poveznice pristupite online dodatnoj provjeri. Video poziv se uspostavlja nakon što ispitivač omogući pristupanje procjeni.
3. Pripremite osobnu iskaznicu ili putovnicu te kemijsku olovku i papir.
4. Procjena će trajati 10-15 minuta.

Pristupnik uz prijavu studija na Postani student treba ispuniti online prijavu te priložiti potvrdu nadležnog liječnika specijalista školske medicine o zdravstvenim i psihofizičkim sposobnostima za studij. Potrebno je priložiti i dokaz o uplati troškova provjere preduvjeta  u iznosu od 250,00 kn. Za sve dodatne informacije slobodno se obratite na e-mail: logopedija@uniri.hr, a još detaljnije upute pronaći na sljedećem linku.  

A.Z.
foto: Shutterstock By ABO PHOTOGRAPHY
Još vijesti