Mojfaks.hr u Vijesti

Korak bliže apsolutnom zaboravu legendarne 'knjižice': Još jedan zagrebački gigant odustaje od 'papirnatih' indeksa

Još je jedan veliki zagrebački fakultet donio odluku o ukidanju indeksa.

3. rujna 2020 13:31
Korak bliže apsolutnom zaboravu legendarne 'knjižice': Još jedan zagrebački gigant odustaje od 'papirnatih' indeksa

Korak bliže apsolutnom zaboravu legendarne 'knjižice': Još jedan zagrebački gigant odustaje od 'papirnatih' indeksa Foto: MojFaks

Već godinama na hrvatskim fakultetima postoje indeksi u digitalnom obliku, odnosno ISVU sustav za upis ocjena i potpisa u digitalnoj bazi. I dok je prije toga indeks služio kao dokument bez kojega studenti nisu mogli jer su se kolegiji, ocjene i potpisi profesora "skladištili" upravo u njemu, nakon digitalizacije ova ista "knjižica" u većini slučajeva samo troši vrijeme, novac, a nerijetko i živce.

...Cijene do 500 kuna i grozna fotka za uspomenu: Je li vrijeme da \'papirnati\' indeksi odu u prošlost?...


Studentski zbor Ekonomskog fakulteta u Zagrebu jučer je objavio da je i Ekonomski fakultet odlučio ukinuti papirnate indekse. Kako se u odluci navodi, umjesto indeksa uvodi se e-indeks, a kao identifikacijska isprava na Ekonomskom će vrijediti SmartX kartica. Sva sravnjenja i diplomiranja studenata vršit će se temeljem ocjena u ISVU sustavu.

...Studenti Ekonomije ponovno \'opleli\' po svom faksu: \'Ipak je moguće položiti ispit bez gubljenja vremena na upis ocjene i čekanja u redu...\'...


[INDEKSI] Drage kolegice i kolege, ovim putem prenosimo obavijest o ukidanju indeksa kao identifikacijake isprave te...

Objavljuje Studentski Zbor EFZGSrijeda, 2. rujna 2020.

"Drage kolege i kolegice obavještavamo vas ovim putem da je postignut dogovor između uprave fakulteta, studentske službe i zbora. Na prijedlog Studentskog zbora studenti mogu, ako to žele, molbu napisati na računalu, isprintati je i donijeti u urudžbeni ured. Bitno je da molba sadržava osnovne elemente: Adresa institucije, Adresa studenta, JMBAG, Matični broj indeksa, Status studenta u tekućoj akademskoj godini, Mjesto i adresa prebivališta/boravišta, Tel./mob., e-mail, predmet molbe, opis molbe, popis onoga što student moli da mu se odobri i sve privitke. Primjer se može vidjeti u prilogu. Svi studenti koji ne žele pisati molbu na računalu i dalje mogu nabaviti obrazac molbe u skriptarnici. Nadamo se da će studenti poštovati ovu odluku kako bi olakšali rad studentskim službama, ali i ubrzali svoje procedure. Ovim putem se još jednom zahvaljujemo upravi i referadi na razumijevanju. Sve molbe moraju biti vlastoručno potpisane od strane podnositelja", napisao je Studentski zbor Ekonomskog fakulteta na Facebook profilu.

A.Z.
foto: Darko Ba/arhiva MojFaks

Još vijesti