Mojfaks.hr u Vijesti

Brucošicu zbog odjeće istjerali iz teretane

Brucošica Grace DiChristina neugodno se iznenadila kad ju je osoblje fitness centra Malley zamolilo da napusti teretanu jer njena odjeća 'više otkriva nego što pokriva'.

3. veljače 2016 11:05
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Razlozi za ovu odluku, a koje su u pismenome objašnjenju naveli zaposlenici teretane, su prevencija zaraze MRSA-om kao i činjenica da je Sveučilište Santa Clara jezuitska institucija.

MRSA je vrsta zlatnog stafilokoka otporna na penicilinski antibiotik, a najčešće napada osobe u bolnicama koje se infekcije jako teško rješavaju jednom kad ju \'pokupe\'. Uobičajeno se prenosi dodirom \'kože o kožu\' kontaminiranog predmeta, kao što je znojna odjeća za treniranje. Ovo znači da je bilo koji otkriveni dio kože, uključujući ruke i noge, jednako pogodan za širenje MRSA-e kao i goli trbuh.


Ovo je odjeća u kojoj je Grace trenirala, foto: Facebook

Majica u kojoj muškarci najčešće vježbaju također je otvorena: nema rukave, a prorezi za ruke najčešće su toliko duboki da otkrivaju i dijelove prsa i trbušnih mišića, no ipak nijedan od muških vježbača nije bio zamoljen da napusti teratenu. "Ako uđete u centar Leavey, prva stvar koju ćete primijetiti je teretana prepuna muškaraca koji vježbaju u ovakvim majicama i znoje se direktno na sprave za vježbanje. Oni nisu morali napustiti teretanu zbog svoje odjeće", kaže Grace.


Dečki često vježbaju o jednako \'otvorenim\' majicama...

U svojoj objavi na Facebooku Grace kaže da religiozna usmjerenja fakulteta ne bi smjela diktirati dress code teretane: "Ne odlazim u teretanu da bi me seksualizirali niti promatrali na taj način."

Dodala je: "Ako smo već zbilja fokusirani na prevenciju infekcija MRSA-om, umjesto da se djevojke prisiljava da prekrivaju trbuhe odjećom i izbacuje iz teretane, bilo bi puno efikasnije da osoblje pruža informacije o infekciji i simptomima zaraze."

L.B./izvor: Facebook
foto: Pixabay, Facebook

Još vijesti