Mojfaks.hr u Vijesti

Diplomirao na FESB-u pa skočio u vatru: Mladi vatrogasac opisao borbu s požarom u Splitu

Posljednjih nekoliko dana požari u Splitu i okolnim mjestima top tema su u svim medijima, a vatrogasci, navijači Torcide te građani dragovoljci proglašeni su herojima zbog svoje hrabre borbe protiv vatrene stihije. Mladi vatrogasac, koji je nedavno diplomirao na splitskom Fakultetu elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje podijelio je svoje potresno svjedočanstvo sa zgarišta.

19. srpnja 2017 13:28
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Potresno svjedočanstvo borbe s vatrenom stihijom iznio je u svom Facebook statusu mladi splitski vatrogasac Ivan Džoja, koji je već nekoliko godina u Javnoj vatrogasnoj postrojbi grada Splita, piše Slobodna Dalmacija.

...Šalju hranu i vodu, a nude i smještaj: Sveučilište i SC u Splitu pomažu vatrogascima i unesrećenim građanima...


Dvadesetpetogodišnji Ivan, koji je prije par dana diplomirao na FESB-u, kako piše Slobodna, zorno je opisao kroz što su vatrogasci prošli u borbi s nezapamćenim požarom nadomak Splita te kratko i jasno objasnio kako im oni koji žele mogu pomoći."\'Ko želi pomoć, neka donese spizu i vode u prostore DVD-a Žrnovnica. Zapitan se kad će ovo ludilo pristat. Ni sam ne znan kako mi je. Nakon više od 25 sati na požaru u meni se mišaju osićaji tuge, ljutnje, bisa, nervoze... Puno toga ružnog se dogodilo jučer. U Sitnu Gornjen smo se našli u okruženju vatre i jednostavno smo morali bižat od ognja kako bi spasili vlastiti život. Nadalje, u Sitnu Donjen nam je umra čovik kojeg smo oživljavali nakon srčanog udara. Nikakvi, umorni radimo dalje. Stalno nas prati problem s nestašicon vode. Nema struje, nema signala, jedva uspostaviš poziv. Požar se neumoljivo širi u smjeru Žrnovnice, Podstrane, Kučina, Mravinaca...", poručio je mladić u dijelu svog Facebook statusa.


Ilustracija... izvor: Facebook@Vatrogasci - Oni su naši heroji

Dalje je opisao da su njegovi kolege i poznanici završili i na hitnoj, a na kraju je napisao posebnu zahvalu svima koji su mogli i usudili se pomoći. Ivan je svoj status završio prilično snažno napisavši: "Vatru gasi, brata spasi".

Ivana Petrić
izvor: Slobodna Dalmacija/Facebook
foto: Facebook@Ivan Džoja