Mojfaks.hr u Vijesti

Skandal na fakultetu: Bez poljupca nema prijave ispita!

Balaban je već poznat javnosti po skandalima i nedoličnom ponašanju i na drugim fakultetima...

26. listopada 2017 13:08
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Studentice Tehnološkog fakulteta u Banjaluci optužile su Velimira Balabana, radnika studentske službe, za uznemiravanje jer im je, kako tvrde, slao neprimjerene poruke i tražio da ga ljube da bi im prijavio ispite. Jedna od studentica za EuroBlic je ispričala traumatična iskustva koja je imala s Balabanom, prenosi Studomat.ba.

"Uzimao je brojeve iz naših dokumenata i slao svakakve poruke. Bio je neprijatan kada smo prijavljivale ispite i odavao je utisak kao da nam se nabacuje, a riječ je o čovjeku koji nam može biti otac. Od jedne kolegice je tražio da ga poljubi kako bi joj prijavio ispit. Jedna djevojka se žalila profesorima i kasnije dekanu", ispričala je studentica.

...Skandal iza pisma potpore Barišiću: Lančana poruka stizala na privatne adrese...


Također je rekla da su studentica isprintale sve poruke koje im je slao i predale ih u dekanat u nadi da će mu netko stati na kraj. Ubrzo je održan sastanak na kojem su uz dekanicu Ljiljanu Vukić i profesore prisustvovali i studenti.

"Optužbe studentkica su veoma jake. Neke su navele da se Balaban nije zaustavljao na porukama i poljupcima, nego je pokušavao i nešto ozbiljnije. Bili smo šokirani, a kako saznajemo bilo je pritužbi na njega i na drugim fakultetima", rekao je sugovornik portala EuroBlic.

...Nepravda, korupcija, asistenti koji \'sole pamet\': Studenti otkrili zašto jedva čekaju kraj fakulteta...


Prema njegovim riječima, studentkice su ga planirale prijaviti policiji, ali je, kako tvrdi, na njih izvršen pritisak da to ne naprave. Balaban je, kako kažu na fakultetu, nakon što je saznao da se protiv njega podnose prijave i da se diže afera, iznenada uzeo bolovanje. Ozbiljnost priče potvrdila je i dekanica Tehnološkog fakulteta Ljiljana Vukić.

"Bilo je na njega i ranije pritužbi, a jednom smo ga javno opomenuli i naglasili da bi najmanji prekršaj dalje značio da će dobiti otkaz. Prikupljamo dokaze i idemo ka proceduri za disciplinsku komisiju. Zbog svega što je počinio, logično je da mu slijedi otkaz", rekla je Vukić.

Dodala je da se očito radi o problematičnom čovjeku kojeg je ovom fakultetu dodijelilo Sveučilište. Također je rekla da Balaban trenutno nije na fakultetu i da je samo dostavio doznaku za bolovanje, ali da je neophodno ovakvom ponašanju stati na kraj te da mu definitivno neće dozvoliti da se vrati u ovu ustanovu.

...Studentice optužile profesora: \'Studentima govori da su seljačine i dupelisci\'...


Na ovom fakultetu je rečeno da o kadrovima ne odlučuju oni nego Sveučilište s kojeg je, kako piše EuroBlic, izostao odgovor na ovo pitanje.

L.B./izvor: Studomat.ba
foto: ilustracija/www.grafocentar-kz.hr

Još vijesti