Mojfaks.hr u Vijesti

Prva na svom fakultetu: Tinejdžerica diplomirala sa samo 15 godina

Sjećate li se sebe iz tinejdžerskih dana? Ako je odgovor potvrdan tada se sigurno sjećate da niste razmišljali previše o fakultetu nego o tome kako što bezbolnije završiti srednju. No, možete li zamisliti da ste s 15 godina diplomirali na fakultetu? Jedna djevojka je upravo to ostvarila i postala najmlađa diplomantica u povijesti svog faksa.

27. travnja 2018 17:03
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Victoria Wright prije nekoliko dana diplomirala je samo s 15 godina na koledžu South Plains u Teksasu. To ju je učinilo najmlađom osobom u povijesti koja je završila taj faks. Victoria se cijelu osnovnu i srednju školu školovala kod kuće i tako vrlo brzo prolazila lekcije. South Plains je bio nešto sasvim novo za nju, no kaže da se brzo priviknula.


Svoju diplomu Victoria će primiti 11. svibnja... foto: Facebook

Prvo predavanje na fakultetu je imala iz biologije. Nije bila sigurna kako bi se trebala ponašati, ali je brzo pohvatala kako stvari funkcioniraju na fakultetu. Victoria napominje da ne bi tako velik uspjeh ostvarila da nije imala potporu obitelji kao i njihove smjernice. Njena mama Vanna kaže da se Victoria cijeli život trudila i učila te da je definitivno zaslužila sve što je ostvarila.

...Doktorirala s 27 godina: Upoznajte najmlađu znanstvenicu u povijesti osječkog Sveučilišta...


...\'Učite koliko god možete\': Baka u 94. godini diplomirala sa zavidnim prosjekom ocjena...


Ova tinejdžerica će nakon diplome upisati još jedan fakultet i to umjetnički na dva smjera. Svoju diplomu Victoria će primiti 11. svibnja, a otkrila je da bi u budućnosti voljela držati govore na konferencijama za mlade.

Ivana Petrić
foto: Facebook@Tori Wright

Još vijesti