Mojfaks.hr u Vijesti

Tjestenina, grah i studentska glad

Stjecanje znanja se odlično sljubljuje s istjecanjem para. Za tu gurmansku kombinaciju znaju svi koji su ikada stajali u redu za pizzu na Savi. No što reći na zapanjujuću statistiku da praktički četvrtina australskih studenata živi na rubu gladi?

4. lipnja 2010 13:38
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Australija - zemlja meda i mlijeka, pričao nam je Goran Milić u svom putopisom TV serijalu. Fulao je malo namirnice. Biti će prije zemlja tjestenine i graha, piše nova studija o studentskoj prehrani. To je otprilike sve što si velik broj studoša u Down Underu može priuštiti.

Jedan od  četvorice obuhvaćenih anketom priznalo je kako osjeća nesigurnost po pitanju hrane, a njih čak šest posto živi s učestalom gladi. Nakon što poplaćaju školarine, stanarine i račune, danak preostalog budžeta plaća želudac. U klokanovskoj zemlji znanja, studenti nemaju love za osnovne hranjive tvari koje ljudski rod pronalazi u voću i povrću.  Njih dvije trećine u kategoriji pothranjenih jede manje od dva komada voća tjedno.

Na domaćem terenu možemo tek zaključiti da se po menzama može solidno i superjeftino pojesti, samo pitanje je čega. Medicina je već slavna po obrocima koje bi eventualno mogao identificirati stručni forenzički tim iz obližnjeg odjela za autopsiju i koji ekspresno ubijaju apetit osim ako nemate problema s idejom žute blitve i sličnih čudesa. Najbolje kotiraju, barem što se tiče Zagreba, Cvjetno i FER. Tamo je i ekipa s najvišim prosjecima. Možda ljubav i ne ide kroz želudac, ali skripte i popisi literature definitivno.

Autor: Krešimir Dujmović

Još vijesti