Mojfaks.hr u Vijesti

Vlada RH: Redovnim studentima osiguran besplatni studij u iduće četiri godine

Upisuješ se na redovan studij ili već studiraš? Posveti se učenju, skupi najmanje 55 ECTS bodova u akademskoj godini i ostvari pravo na besplatan studij, poručili su iz Vlade RH.

6. listopada 2015 14:29
Slika nije pronađena

Slika nije pronađena Foto: MojFaks

Nije tajna da su stranke krenule u političke kampanje i da će uslijediti brojna obećanja od kojih će se ostvariti samo neka. Unatoč ovoj političkoj stvarnosti, možda će vas razveseliti vijest koju je aktualna Vlada RH podijelila na svojoj Facebook stranici.

Naime, počevši od ove akademske godine, bit će ti dovoljno 55 ECTS bodova da ostvariš pravo na subvencioniranje troškova studija:

"Pravo na punu subvenciju participacije u troškovima studija ostvaruju redoviti studenti koji su na početku akademske godine 2015./2016., 2016./2017. i 2017./2018. u prethodnoj akademskoj godini stekli najmanje 55 ECTS bodova na studijskom programu", pojasnili su iz Vlade u komentarima pod objavom koja je izazvala bujicu komentara, kako onih odobravajućih, tako i onih malo skeptičnije prirode koji u ovome vide samo još jedan predizborni trik.

"Ovime potičemo i visoka učilišta na povećanje broja upisanih u studijske programe i povećanje broja stečenih kvalifikacija u prirodnom, tehničkom, biomedicinskom i biotehničkom području", a osim toga, "donošenjem ove odluke ostvaruju se pretpostavke za ispunjavanje cilja, sukladno Strategiji znanosti, obrazovanja i tehnologije, postizanja razine od 35% visokoobrazovanih mladih ljudi u dobi od 30 do 34 godine do 2020. godine", može se pročitati u komentarima, ali i službenom dokumentu kojemu možete pristupiti ovdje.

Za one ekstra znatiželjne, ovdje se nalazi link na kojemu možeš provjeriti što to sve uključuje Strategija obrazovanja, znanosti i tehnologije "Nove boje znanja".

L.B./izvor i foto: Facebook@VladaRepublikeHrvatske

Još vijesti