V.F. u Vijesti

Beogradski studenti neumorno prosvjeduju: Stalno zovu Ministarstvo, a pozivaju i na 24-satnu blokadu

Studenti traže otvaranje biračkih popisa.

29. prosinca 2023 10:56
Studenti žele da se njihov glas čuje.

Studenti žele da se njihov glas čuje. Foto: Canva

Beogradski studenti i dalje ne odustaju od prosvjeda, a njihov glavni motiv je da Ministarstvo otvori biračke popise i da mobiliziraju ostale ljude.

Ovog tjedna su se tako okupili ispred Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, a nakon toga ispred Filozofskog fakulteta. Studenti i aktivisti postavili su stol u Knez Mihailovoj ulici na kojem zainteresirani građani mogu postavljati pitanja o prosvjedu i njihovim zahtjevima.

Osim toga, zovu Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave kako bi dobili odgovore na zahtjeve. Iako se to zasad pokazuje bezuspješnim, studenti ne odustaju, a imaju i papirić s brojevima telefona Ministarstva, piše Relax portal.

Na tom papiru se nalazi i glavno pitanje koje žele postaviti ako im se netko javi na telefon, a to je „Kada ćete otvoriti biračke popise“.

„Cilj današnje akcije je mobilizacija ljudi. Kolege iz Proglasa odlučili su podržati našu studentsku priču i sve ono što nam je zagarantirano, a to je pravo glasa. Nećemo upadati na fakultete, vidjeli smo da se diže tolika uzbuna… Pa da odmah kažem, to se neće dogoditi. Mi poštujemo te ljude, oni su nas podržali u ideji da otvorimo popise birača“, rekao je student Ivan Bjelić.

Najavljuju i 24-satnu blokadu prometnica do prosvjeda koji u subotu organizira građanska inicijativa „Proglas“.

 

 

Još vijesti