V.F. u Vijesti

HAK se još uvijek nije oporavio od hakerskog napada: Polaganje ispita još nije moguće

Kandidati koji su položili mogu podići svoju vozačku dozvolu.

15. lipnja 2023 14:57
Još uvijek nisu otklonjeni svi problemi.

Još uvijek nisu otklonjeni svi problemi. Foto: StartupStockPhotos via Pixabay

Hrvatski autoklub je prošloga tjedna bio žrtva hakerskog napada. Zbog napada su im pale stranice i sustavi za provođenje vozačkih ispita. Određene funkcionalnosti su bile vraćene u rad već do vikenda.

Hakerski napad nije utjecao na provođenje ispita iz nastavnih predmeta Upravljanje vozilom i Pružanje prve pomoći, dok su se ispiti iz nastavnog predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila provodili gdje je to bilo moguće putem otisnutog testa ili su odgođeni, piše Autonet.hr.

Funkcija automatskog slanja izdanih e-uvjerenja o položenom vozačkom ispitu u realnom vremenu iz Hrvatskog autokluba u Ministarstvo unutarnjih poslova je ponovno uspostavljena. Svi kandidati koji su položili vozački ispit prije napada na Hrvatski autoklub, mogu, kao i ranije, otići u svoje policijske uprave ili postaje po svoju vozačku dozvolu.

Još uvijek nisu uklonjene sve smetnje

Kandidati koji su ispit položili proteklih dana, tijekom otklanjanja posljedica napada, po svoju vozačku dozvolu moći će otići od petka. Omogućena je i uobičajena razina informiranja o stanju u cestovnom prometu Hrvatskog autokluba te su svi uobičajeni sadržaji u vezi informiranja o stanju u cestovnom prometu ponovno dostupni korisnicima.

Međutim, provedba ispita iz predmeta Prometni propisi i sigurnosna pravila još uvijek nije moguća.

Izvor: Autonet.hr

Još vijesti