V.F. u Vijesti

Kajgana za nepozvanog gosta – Ivan Pernar nije se dobro proveo ispred ove gimanzije, učenici ga gađali jajima

Ranije je posjetio šest škola.

21. studenog 2023 11:23
Nepozvan gost: Pernara u 16. gimnaziji dočekali jajima

Nepozvan gost: Pernara u 16. gimnaziji dočekali jajima Foto: Canva; Gordan, tafgaj

Nekadašnji saborski zastupnik Ivan Pernar je krenuo u pohod na zagrebačke škole gdje se susreće s učenicima, fotografira se s njima i snima videe. Sam je rekao da želi obići sve zagrebačke srednje škole jer su mlade generacije nosioci društvenih problema. U nedavnom videu kojeg je objavio na TikToku je najavio da planira posjetiti XVI. gimnaziju i susresti se s učenicima.

Međutim, učenici mu nisu priredili topli doček. Umjesto toga, gađali su ga jajima. Pred školu je izašla i sama ravnateljica koja je upozorila Pernara da ode. Nedugo nakon toga, TikTok je ostao preplavljen videima Pernarovog posjeta srednjoj školi.

Kako piše Dnevnik.hr, Pernar je već ranije posjetio šest škola, a ravnatelji su za Dnevnik Nove TV rekli da su im ruke vezane jer sve to događa ispred škole, na javnoj površini. Prijave su stigle i do pravobraniteljice za djecu jer bivši saborski zastupnik slika i snima maloljetnu djecu pa to objavljuje na društvenim mrežama.

Pernar sve prokomentirao na TikToku

S druge strane, sam Pernar u svom novom videu tvrdi da to ne radi, nego da se sami učenici slikaju s njime. U videu također tvrdi da je ispred XVI. gimnazije bio „živi šou“ i da se dio učenika htio slikati s njime dok je jedan od učenika imao kutiju jaja i njima ga gađao. Pojavila se i ravnateljica koja je učeniku uzela jaja i rekla Pernaru da ode.

Osim toga, Pernar je u TikTok videu s pratiteljima podijelio opservaciju sa svog pohoda na školu. Ispričao je kako mu se pred školom obratila grupa od nekoliko „ljevičarki“, kako ih je on sam nazvao. Čini se da je sam zaključio da su učenice ljevičarke prema njihovom izgledu kojeg nije opisao, ali je rekao da sigurno znamo „kako ljevičarke izgledaju“. Djevojke su mu rekle da ode, a Pernar je zaključio da je ovo bio za njih veliki poraz jer mu nisu prišle, izrazile da se s njime ne slažu i to potkrijepile argumentima.

 

@ipernar

 

♬ original sound - Ivan Pernar

 

Neke zagrebačke škole su ranije dobile dopis od policije u kojemu ih se obavještava da ih nazovu ako vide Pernara oko škole.

 

@tafgajbro #ivanpernar#xvi#zagreb @Ivan Pernar ♬ original sound - tafgaj

 

Još vijesti