V.F. u Vijesti

Osječko-baranjska županija otvorila natječaj za dodjelu stipendija studentima i učenicima: Stipendije se dodjeljuju u četiri kategorije

Prilika za studente.

5. listopada 2023 10:54
Studenti Osječko-baranjske županije mogu ostvariti pravo na stipendiju

Studenti Osječko-baranjske županije mogu ostvariti pravo na stipendiju Foto: Canva

Osječko-baranjska županija je objavila Natječaj za dodjelu stipendija učenicima i studentima za 2023./2024. godinu. Stipendija se dodjeljuje u četiri kategorije: darovitim učenicima i studentima, učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom zanimanja iz STEM područja, učenicima i studentima koji se obrazuju za zanimanja utvrđena Listom deficitarnih zanimanja te učenicima i studentima slabijeg socijalnog statusa.

Pravo na stipendiju mogu ostvariti učenici i studenti koji su državljani Republike Hrvatske, koji imaju status redovitog učenika ili studenta, a prvi put su upisani u razred/godinu na temelju koje ostvaruju pravo na stipendiju te koji imaju prebivalište na području Županije kontinuirano najmanje 2 godine.

Koliko stipendija se dodjeljuje?

Dodijelit će se 100 stipendija učenicima i 70 stipendija studentima za 2023./2024. školsku, odnosno akademsku godinu. Darovitim studentima će tako biti dodijeljeno 30 stipendija, 2o stipendija će biti dodijeljeno studentima STEM zanimanja,10 studentima deficitarnih zanimanja te 10 stipendija studentima slabijeg socijalnog statusa. Za učenike će stipendije iznositi 70 eura mjesečno, a za studente 160 eura mjesečno.

Natječaj je otvoren do 17. listopada 2023. godine. Prijave se dostavljaju na adresu Osječko-baranjska županija, Upravni odjel za obrazovanje i mlade, za Povjerenstvo za dodjeljivanje stipendija učenicima i studentima, Županijska 4/II, 31 000 Osijek s naznakom „Natječaj za stipendije“. Prijava se može dostaviti i osobno u pisarnicu Osječko-baranjske županije.

Još vijesti