V.F. u Akademska četvrt

Sveučilište u Zagrebu raspisalo natječaj za dodjelu stipendija: Ove godine su uvećali iznos stipendije

Dodjeljuju se u pet kategorija.

27. listopada 2023 10:53
Prijaviti se mogu redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu

Prijaviti se mogu redoviti studenti Sveučilišta u Zagrebu Foto: Canva

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za dodjelu stipendija za ak. godinu 2023./2024. Senat Sveučilišta u Zagrebu je na 1. sjednici održanoj 24. listopada 2023. donio odluku o raspisivanju natječaja. Ove će godine dodijeliti ukupno 520 stipendija, a stipendije su uvećane i iznosit će ukupno 1.800 eura.

Na natječaj se mogu prijaviti redoviti studenti sveučilišnih prijediplomskih, sveučilišnih integriranih, sveučilišnih diplomskih te stručnih prijediplomskih i stručnih diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu.

Prijave se vrše isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI), a napominju da se studenti mogu prijaviti u samo jednoj kategoriji.

Kategorije

A) Stipendije za izvrsnost - studentima koji se nalaze u 10 % najuspješnijih studenata na studijskom programu za koji se prijavljuju (350 stipendija)

B) Stipendije studentima koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike (STEM) (40 stipendija)

C) Stipendije uspješnim studentima športašima (10 stipendija)

D) Stipendije podzastupljenim i ranjivim skupinama studenata (100 stipendija)
- studenti iz obitelji nižega socioekonomskog statusa
- studenti s invaliditetom
- studenti s djecom
- studenti iz alternativne skrbi

E) Stipendije za studente umjetničkoga područja (20 stipendija)

Do kada se možeš prijaviti?

Natječaj je otvoren od 25. listopada 2023. od 12 do 15. studenoga 2023. do 24 sata. Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će razmotriti sve pristigle prijave te objaviti privremenu rang-listu na mrežnoj stranici Sveučilišta.

Kandidati koji nisu ostvarili pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste na mrežnoj stranici Sveučilišta podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr.

Tekst cijelog natječaja možete pročitati u nastavku.

Još vijesti