V.F. u Akademska četvrt

Hrvatsko sveučilište otvorilo natječaj za stipendije: Povećali iznose i broj stipendija

Dodali su i još jednu kategoriju.

15. veljače 2023 11:44
Prilika za odličnu stipendiju.

Prilika za odličnu stipendiju. Foto: ImYanis via Shutterstock

Senat Sveučilišta u Zagrebu je na svojoj 5. sjednici donio Odluku o raspisivanju Natječaja za dodjelu 520 stipendija Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2022./2023.

Prijave na Natječaj počinju 15. veljače u 12 sati i traju do 1. ožujka 2023. do ponoći, a obavljaju se isključivo elektroničkim putem upisivanjem podataka u aplikaciju na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu uz pomoć elektroničkog identiteta (AAI). Aplikacija je dostupna na linku.

Uvećali su iznos

Iznos stipendije je uvećan, te za ovu akademsku godinu iznosi ukupno 1.500 eura. Stipendija se dodjeljuje u ukupno pet kategorija:

-stipendije za izvrsnost (A kategorija; studenti koji se nalaze u 10 posto najuspješnijih na studijskom programu za koji se prijavljuju; 350 stipendija)

-stipendije za studente koji studiraju nastavničke studijske programe u području matematike, prirodnih znanosti i informatike – STEM (B kategorija; 40 stipendija)

-stipendije za uspješne studente sportaše (C kategorija; 10 stipendija);

-stipendije za studente slabijega socioekonomskoga statusa (D kategorija; 100 stipendija);

-stipendije za studente umjetničkoga područja (E kategorija; 20 stipendija)

Posebna kategorija za studente umjetničkog područja

Posljednju, E kategoriju, Sveučilište je otvorilo tek ove godine, a u ovoj se kategoriji mogu prijaviti studenti umjetničkih akademija te studija Dizajna Arhitektonskog fakulteta koji su za vrijeme studiranja osvojili nagrade i priznanja - gradske, nacionalne i međunarodne razine, nominacije za nagrade najviše nacionalne i međunarodne razine ili su sudjelovali u relevantnim projektima od visoke umjetničke vrijednosti. Unutar E kategorije se dodjeljuje 20 stipendija.

Povjerenstvo za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu će nakon što razmotri sve pristigle prijave, utvrditi popis kandidata koji ispunjavaju uvjete i kriterije Natječaja te sastaviti privremenu rang-listu kandidata koji ostvaruju pravo na stipendiju te istu objaviti na mrežnoj stranici Sveučilišta.

U slučaju ne ostvarivanja prava mogu se slati i žalbe

Kandidati koji ne ostvare pravo na stipendiju mogu u roku od tri dana od dana objave privremene rang-liste na mrežnoj stranici Sveučilišta podnijeti Povjerenstvu za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu pisani prigovor elektroničkim putem na adresu: stipendije@unizg.hr.

Sve informacije o natječaju za dodjelu stipendija Sveučilišta u Zagrebu 2022./2023. možete saznati na linku.

vezano Novčanice eura. Vijesti Državni inspektorat utvrdio ogromne nepravilnosti: Više od 1.000 studenata prima duple stipendije

vezano Djevojka na aerodromu Akademska četvrt Sveučilište u Zagrebu otvorilo natječaj za Erasmus! Evo kako se prijaviti

Još vijesti