M. P. u Vijesti

ZET obilježava 132. obljetnicu! Posjetitelji imaju priliku vidjeti spremište iz 1936. i još mnogo toga

„Dan otvorenih vrata“ će se održati 16. i 17. rujna.

13. rujna 2023 13:28
Zagrebački tramvaj

Zagrebački tramvaj Foto: P.S./MojFaks

Ove godine ZET obilježava 132. obljetnicu postojanja, a s obzirom na činjenicu da je u tijeku Europski tjedan mobilnosti, odlučili su organizirati manifestaciju „Dana otvorenih vrata“.

Događaj će se održati u krugu tvrtke u Ozaljskoj 105, u subotu i nedjelju od 9 do 17 sati. Riječ je o prvoj takvoj manifestaciji ZET-a s kojom se građanima nastoji pružiti jedinstveni uvid u svakodnevni način funkcioniranja javnog gradskog prijevoza.

Osim toga, u cilju je predstaviti bogatu tradiciju, kulturno-tehničku baštinu i razvoj, a samim time i prikazati dio vrijednih radnika čiji je svakodnevni trud utkan u funkcioniranje prijevozne usluge. Posjetitelji će imati priliku razgledati tramvajske radionice i razgledati kultno spremište tramvaja iz 1936. godine.

U dvorištu će biti izloženi tramvaji, autobusi i radna vozila koji će se isto moći razgledati, a pripremljene su i unikatne makete vozila koje su zasluga grupe vrijednih entuzijasta. Omogućili su i jednostavniji dolazak do lokacije, prometovat će besplatna tramvajska linija 21 čiju trasu možete vidjeti na služenim stranicama ZET-a.

Još vijesti