P.S. u Vijesti

Zagrebačka NSK otvara svoja vrata – organizirane brojne radionice pa možete naučiti kako popraviti stare knjige

Manifestacija traje dva dana.

20. veljače 2024 10:54
Učenje u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Učenje u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu Foto: Ustupljena fotografija/L.Z./MojFaks

vezano Analiza pjesama Taylor Swift Vijesti Umjesto Shakespearea – Taylor Swift! Ovo sveučilište će na kolegiju analizirati tekstove njezinih pjesama Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu već tradicionalno i ove godine organizira Dane otvorenih vrata. Najveća zagrebačka knjižnica svoja će vrata otvoriti u periodu od 20. do 21. veljače, a ovaj događaj organiziraju povodom obilježavanja Dana Nacionalne i sveučilišne knjižnice koji su, ove godine, posvećeni Marku Maruliću, hrvatskom književniku, kako navodi NSK na svojim službenim web stranicama.

Dvodnevni program Dana otvorenih vrata sadržavat će mnogobrojne radionice i vođene obilaske knjižnice u 10, 13 i 17 sati. Tako tijekom vođenog obilaska imate priliku vidjeti najvrjednije sačuvane zbirke koje se nalaze u riznicama Nacionalne sveučilišne knjižnice, uz neka najznačajnija Marulićeva djela, kao i zbirke zemljovida i atlasa, grafičke zbirke, zbirke muzikalija i audiomaterijala.

Popravak i restauracija starih knjiga

Organiziran je i obilazak pod temom „Dvije važne obljetnice – Marulić i Bersa“ koji obilježava 90. obljetnicu smrti jednog od najpoznatijih hrvatskih skladatelja, Blagoja Berse. U 17 sati će se održati i radionica pod nazivom „Kako se čuva baština NSK?“ gdje će restauratori i konzervatori Knjižnice pokazati izazove zaštite građe knjiga, tehnike laminiranja građe, a posjetitelji će i sami moći sudjelovati u popravcima knjiga u sklopu druge radionice pod nazivom „Popravimo zajedno“.

vezano Žene znanstvenice Karijera Obilježavanje Međunarodnog dana žena i djevojaka u znanosti: Donosimo popis 10 značajnih znanstvenica u povijesti

Planirana je i radionica „Izvezi i uveži“ gdje će sudionici sudjelovati u tehnikama ručnog veza knjiga. Iz Nacionalne i sveučilišne knjižnice pozivaju sve zainteresirane da ih posjete u ova dva dana tijekom Dana otvorenih vrata, a prethodna najava za obilazak nije potrebna. Cijeli raspored i program događaja možete pogledati OVDJE.

vezano Analiza pjesama Taylor Swift Vijesti Umjesto Shakespearea – Taylor Swift! Ovo sveučilište će na kolegiju analizirati tekstove njezinih pjesama

 

Još vijesti